Κορονοϊός – Καπραβέλος: Να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Τεράστια η διασπορά


Ο καθηγητής Νίκος Καπραβέλος έκανε λόγο για μεγάλη συμφορά που συμβαίνει στην κοινωνία συμπληρώνοντας ότι η διασπορά είναι τεράστια –  «Να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να περνά μια σκληρή δοκιμασία και το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την επικράτεια να χτυπάει «κόκκινο», με τα νέα κρούσματα να σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, απευθύνει έκκληση πως η χώρα, «πρέπει να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

«Εγώ και οι συνάδερφοί μου δεχόμαστε μια μεγάλη πίεση που αντανακλά το μέγεθος της συμφοράς που συμβαίνει στην κοινωνία. Η διασπορά είναι τεράστια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για μάσκες παντού, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους, «σαν ένα καμπανάκι της πολιτείας, ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση».

Ακόμα είπε ότι «θα έχουμε 2.000 νεκρούς χωρίς το ελάχιστον μέτρο της μάσκας παντού και για όλους».

«Δεν υπάρχουν στο τραπέζι για την ώρα νέα μέτρα»

«Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους ανεμβολίαστους γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο πολύ περισσότερο» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο MEGA.

«Μπορεί να το συζητήσουμε αλλά ακόμα δεν υπάρχουν τέτοια μέτρα», ανέφερε για τις αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αυτό που έχουμε δει οι επαφές που κυρίως οδηγούν σε κρούσματα. Είναι οι επαφές χωρίς μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα» τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Και πρόσθεσε πως «τα κρούσματα είναι από επαφές χωρίς προσοχή. Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης, να είμαστε εμβολιασμένοι».

«Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όπως έχουμε τώρα έχουμε και αντίστοιχα θανάτους. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά έχουμε περισσότερους θανάτους στους μη εμβολιασμένους, έχουμε θανάτους σε μεγάλους σε ηλικία και ανθρώπους που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας», σημείωσε για την αύξηση των θανάτων.

«Έχουμε πολλά κρούσματα για τον αριθμό της χώρας, η διαμόλυνση είναι πολλή μεγάλη και να μην αργούν οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο», εξήγησε η κ. Γκάγκα.

«Η ελληνική πολιτεία έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούσε να στείλουμε σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

«Η πίεση που έχουμε στο Ε.Σ.Υ δεν είναι ανάλογή με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», ωστόσο σχολίασε πως οι αντοχές των υγειονομικών, έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ