19 Απριλίου 2024

Νίκος Μανιός: Τραυματίστηκε ο Νίκος Μανιός πριν καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο


Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Μανιός, που πήρε μέρος στην εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο. Παρά τον τραυματισμό του, ο κ. Μάνιος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Tην είδηση του τραυματισμού του, κοινοποίησε στο Twitter ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας: «Ο «μάγκας» & επίδοξος πορτιέρης του Πολυτεχνείου να ντρέπεται για αυτή την εικόνα. Ο αγωνιστής Νίκος Μανιός, χτυπημένος από όσους νομίζουν ότι αυτοδίκαια αποφασίζουν ποιος δικαιούται να τιμά το Πολυτεχνείο. Ντροπή. Να πάρουν θέση όλες οι οργανώσεις. Να απομονωθεί πολιτικά η αλητεία».

Δείτε την ανάρτηση του Ν. Παππά:

Το περιστατικό σχολίασε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς«Δυστυχώς πολλοί σήμερα που νομίζουν ότι η αριστερά άρχισε με αυτούς, είναι ανιστόριτοι και αμόρφωτοι. Δεν σέβονται καθόλου την ιστορία και τα πρόσωπα σε αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Νίκος Μανιός επεσήμανε: «είμαι γραμματέας του “ΣΦΕΑ- Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974” και με αυτήν μου την ιδιότητα βρισκόμουν εκείνη την ώρα μέσα στο Πολυτεχνείο μαζί με τους συντρόφους μου. Σήμερα προσπάθησαν να αθετήσουν το βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου που είναι η Ελευθερία, ορισμένοι που νομίζουν ή θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι κομμουνιστές επαναστάτες» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «αυτές οι νοοτροπίες είναι ο φασισμός του αύριο, αλίμονο στους νέους αν καταλήξουν ότι αυτοί θα αποφασίζουν ποιος θα μιλάει και ποιος δεν θα μιλάει».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ