Έκθεση March of Dimes: Οι πρόωρες γεννήσεις στις ΗΠΑ μειώνονται το 2020


Έκθεση March of Dimes: Οι πρόωρες γεννήσεις μειώθηκαν κατά 0,1% το 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση. Η ετήσια Κάρτα Αναφοράς της March of Dimes βαθμολογεί τις πολιτείες των ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο και 100 πόλεις σχετικά με τα ποσοστά πρόωρων γεννήσεων, καθώς και με τους βρεφικούς θανάτους, τις γεννήσεις με καισαρική τομή χαμηλού κινδύνου, την κοινωνική ευπάθεια και άλλους παράγοντες. Η Κάρτα Αναφοράς του 2021 – η οποία περιλαμβάνει πολλές νέες μετρήσεις – διαπίστωσε ότι, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, οι πρόωροι τοκετοί μειώθηκαν ελαφρά στο 10,1% από 10,2%, με τις ΗΠΑ να διατηρούν τον βαθμό «C-». Ωστόσο, τα ποσοστά αυξήθηκαν για τις μαύρες και τις Αμερικανίδες Ινδιάνες/Ιθαγενείς γυναίκες της Αλάσκας και οι θάνατοι μητέρων και οι γυναίκες που υποφέρουν από σοβαρές επιπλοκές υγείας λόγω εγκυμοσύνης συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται μεταξύ των πιο επικίνδυνων ανεπτυγμένων χωρών για τον τοκετό και η Κάρτα Αναφοράς δείχνει ότι οι μαύρες και οι Αμερικανίδες Ινδιάνες/Ιθαγενείς της Αλάσκας εξακολουθούν να έχουν έως και 60% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα σε σύγκριση με τις λευκές γυναίκες. Τα ποσοστά πρόωρων γεννήσεων αυξήθηκαν για τις μαύρες μητέρες από 14,25% το 2019 σε 14,36% το 2020, καθώς και για τις μητέρες Αμερικανών Ινδιάνων/Αλάσκας από 11,55% σε 11,61%.

Επιπλέον, τα μαύρα και τα μωρά των Ινδιάνων της Αμερικής/Αλάσκας εξακολουθούν να έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τα λευκά μωρά να πεθάνουν πριν από τα πρώτα τους γενέθλια και οι μαύρες γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τις λευκές ομολόγους τους. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός σημείωσε σε μια συνοδευτική ανακοίνωση ότι περισσότερες από 700 γυναίκες στις ΗΠΑ εξακολουθούν να πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη κάθε χρόνο – αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Η τελευταία ανάλυση από τον γενικό χειρουργό δείχνει ότι περίπου 60.000 γυναίκες υποφέρουν από σοβαρή μητρική νοσηρότητα κάθε χρόνο στις Η.Π.Α.

Η March of Dimes είπε ότι η κρίση δεν έχει μία βασική αιτία ή λύση και ότι απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση της όψιμης πρόωρης γέννησης και των δεδομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Ενώ έχουμε δει μια μικρή βελτίωση στους πρόωρους τοκετούς και στους βρεφικούς θανάτους, οι έγχρωμες κοινότητες εξακολουθούν να επηρεάζονται δυσανάλογα», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος CEO της March of Dimes, Stacey Stewart. “Βλέπουμε αυτές τις ίδιες ανισότητες με την υγεία της μητέρας και είναι αποτέλεσμα ενός πολύπλοκου πλέγματος παραγόντων που τροφοδοτούν αυτό το χάσμα ισότητας στον τομέα της υγείας.

Γνωρίζουμε ό,τι είναι δυνατό για κάθε οικογένεια να έχει ένα υγιές ξεκίνημα και πρέπει να εργαστούμε μαζί για να αλλάξουμε την πορεία αυτής της κρίσης για να διασφαλίσουμε ότι θα το κάνουν όλοι». Μόνο το Βερμόντ κέρδισε βαθμό “Α”. Πρόωρος τοκετός είναι όταν ένα μωρό γεννιέται πριν από τις 37 εβδομάδες εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Βελτίωση των ποσοστών πρόωρων γεννήσεων στις ΗΠΑ.

Το 2020, ο πρόωρος τοκετός επηρέασε ένα στα 10 βρέφη που γεννήθηκαν στις Η.Π.Α. Τα μωρά που γεννήθηκαν πριν από τις 32 εβδομάδες έχουν υψηλότερα ποσοστά θανάτου και αναπηρίας και ο πρόωρος τοκετός και το χαμηλό βάρος γέννησης αντιπροσώπευαν περίπου το 17% των θανάτων βρεφών. Όσοι επιζήσουν, σημειώνει το πρακτορείο, μπορεί να έχουν προβλήματα αναπνοής και σίτισης, προβλήματα ακοής και όρασης, αναπτυξιακή καθυστέρηση και εγκεφαλική παράλυση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ