Κίνα Πεκίνο: Αυστηροποιεί τους κανόνες Covid-19 για την είσοδο στη χώρα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Κίνα Πεκίνο: Αυστηροί νέοι περιορισμοί για την Covid-19 τίθενται σε ισχύ την Τετάρτη στο Πεκίνο για τους επισκέπτες της κινεζικής πρωτεύουσας, απαιτώντας αρνητικά τεστ και δραματικές περικοπές των εσωτερικών πτήσεων καθώς η πόλη υψώνει τη γέφυρα ενάντια στον κορωνοϊό ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Με λιγότερο από 100 ημέρες για τους αγώνες τον Φεβρουάριο, η Κίνα προετοιμάζεται για μια πρόκληση στη στρατηγική της για μηδενική Covid, όταν χιλιάδες διεθνείς αθλητές κατεβαίνουν στο Πεκίνο μετά από μήνες αυστηρών συνοριακών ελέγχων.

Όλοι οι επισκέπτες στην πρωτεύουσα πρέπει τώρα να εμφανίσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ Covid από τις τελευταίες 48 ώρες, ενώ οι πτήσεις από περιοχές υψηλότερου κινδύνου εντός της Κίνας θα ακυρωθούν ή θα περιοριστούν σε μία την ημέρα με μειωμένη χωρητικότητα.

«Το Πεκίνο είναι η πρωτεύουσα και έχει ισχυρές περιφερειακές και διεθνείς διασυνδέσεις…

Ο ιός δεν πρέπει να εισαχθεί στο Πεκίνο και δεν πρέπει να εξαπλωθεί στο Πεκίνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης Xu Hejian σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Οι νέοι περιορισμοί περιλαμβάνουν επίσης τεστ Covid κάθε τρεις ημέρες για τα περισσότερα από τα 30.000 άτομα που εργάζονται με εισαγωγές ψυχρής αλυσίδας στην πόλη. Η Κίνα έχει πει ότι παλαιότερα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων στην αγορά του Πεκίνου και των λιμενεργατών στο Qingdao της ανατολικής Κίνας συνδέονταν με προϊόντα ψυχρής αλυσίδας.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων στην Κίνα παραμένουν πολύ χαμηλότεροι από ό,τι στις περισσότερες χώρες, με μόνο οκτώ εγχώριες μολύνσεις την Τετάρτη.

Όμως οι αρχές δεν ρισκάρουν καθώς η διεθνής προσοχή στρέφεται στο Πεκίνο ενόψει των χειμερινών αγώνων. Κανένας θεατής εκτός Κίνας δεν θα επιτρέπεται να παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου σε μια φούσκα «κλειστού κύκλου».

Και οι εκτιμώμενοι 2.900 αθλητές πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως ή να βρεθούν σε καραντίνα 21 ημερών κατά την άφιξή τους. Θα ελέγχονται επίσης καθημερινά. Η Κίνα έχει ήδη επιβάλει εξαιρετικά αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους από τον περασμένο Μάρτιο, αφήνοντας οικογένειες χωρισμένες και πολλές δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εκτός της χώρας. Φέτος, οι κανόνες έχουν ελαφρώς χαλαρώσει, αλλά όσοι εισέρχονται στη χώρα πρέπει να περάσουν εβδομάδες καραντίνας, παρακολούθησης και δοκιμών σε ξενοδοχεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ