Παραμένει κάτω από τα 60.000 δολάρια το Bitcoin


Πτώση καταγράφει και σήμερα το Bitcoin, υποχωρώντας κάτω από τα 60.000 δολάρια, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιχειρούμενη φορολογική ρύθμιση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

Το Bitcoin βρίσκεται σήμερα έως τα 59.627 δολάρια δολάρια.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων μειώθηκε στα 2,3 τρισ. δολάρια, ενώ μεμονωμένα η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται στο 1,2 τρισ. δολάρια.

Να σημειωθεί πως στο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις σε υποδομές ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων που πέρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμπεριλήφθηκε διάταξη που προβλέπει πως τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να ειδοποιούν απευθείας τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ για τις συναλλαγές πελατών τους.

Αυτό συνεπάγεται το τέλος της απόκρυψης πολλών κερδών για πολλούς επενδυτές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Θεωρητικά ο έλεγχος αυτός δεν θα έπρεπε να είναι σύνθετος. Οι 10.000 μεγαλύτεροι επενδυτές σε Bitcoin κατέχουν το 1/3 των κρυπτονομισμάτων σε κυκλοφορία, σύμφωνα με το National Bureau of Economic Research (ΝΒΕR).

Είναι αρκετά δύσκολο να υπολογίσει κανείς ποιος κατέχει μεγάλο μερίδιο Bitcoin αφού οι μεγαλύτερες εξορυκτικές είναι εταιρείες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα ανώνυμων επενδυτών.

Παρ’ όλα αυτά, χρησιμοποιώντας δειγματοληπτικό έλεγχο που διαφοροποιεί τις εξορύξεις ιδιωτών και μεσαζόντων, το NBER αναφέρει πως οι μεσάζοντες κατείχαν 5,5 εκατομμύρια Bitcoin το 2020 ενώ οι ιδιώτες κατείχαν 8,5 εκατ. Επιπροσθέτως, οι 1.000 μεγαλύτεροι επενδυτές κατείχαν 3 εκατομμύρια.

Ωστόσο, ειδικοί του χώρου προειδοποιούν πως τα στοιχεία που θα γνωστοποιούνται στις φορολογικές αρχές θα είναι ανακριβή, καθώς τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν συγκεκριμένη πληροφόρηση για τις συναλλαγές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ