Μαύροι κύκλοι: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων


Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι και ενοχλεί δυστυχώς, ίδιαίτερα τις γυναίκες,  οδηγώντας πολλές φορές σε χαμηλή αυτοπεποίθηση και κακή ψυχολογία. Τι είναι όμως οι μαύροι κυκλοι και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε; Οι μαύροι κύκλοι είναι το σκουρόχρωμο δέρμα κάτω από τα μάτια μας, το οποίο έχει συνήθως μια καφέ ή μωβ απόχρωση και έχει πολλούς παράγοντες εμφάνισης. Μερικοί από αυτούς είναι η κληρονομικότητα -αυτοί οι μαύροι κύκλοι που εμφανίζονται συνήθως σε νεαρή ηλικία-, η έλλειψη ύπνου και η κούραση, η προχωρημένη ηλικία αλλά και φυσικά το τρίπτυχο: καφές, τσιγάρο και αλκοόλ. Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν πολλοί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες κρέμες για τα
μάτια, ή ακόμα και να απευθυνθείτε σε κάποιον οφθαλμίατρο. Εδώ όμως θα εξετάσουμε μερικές φυσικές λύσεις, που θα σας βοηθήσουν χωρίς άλλη παρέμβαση.

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης μαύρων κύκλων

  • Αρχικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα σας, γύρω από την περιοχή των ματιών. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην γύρω περιοχή.
  • Στη συνέχεια, ένας από τους πιο γνωστούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων, αλλά και του γενικού πρηξήματος κάτω από τα μάτια, είναι το αγγούρι. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα κόψετε χοντρές φέτες αγγούρι. Αφού πλύνετε καλά το πρόσωπο σας, θα εφαρμόσετε τις φέτες αυτές σε κλειστά βλέφαρα για δεκαπέντε περίπου λεπτά. Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει, ωστε να ανακουφισθούν οι όποιοι ερεθισμοί στην περιοχή.
  • Επιπλέον, η πατάτα, που είναι πλούσια σε λευκαντικούς παράγοντες, μπορεί να εξαφανίσει γρήγορα τους μαύρους κύκλους και να βοηθήσει αν υπάρχουν παράλληλα και σακούλες κάτω από τα βλέφαρα. Εδώ, είτε θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με το αγγούρι, είτε θα τρίψετε την πατάτα, και στο ζουμί της, θα βουτήξετε καλά δύο βαμβάκια. Αφού και πάλι πλύνετε καλά το πρόσωπό σας, θα εφαρμόσετε για δέκα λεπτά κάτω από τα μάτια. Θυμηθείτε μετά από κάθε εφαρμογή να πλύνετε καλά το πρόσωπό σας και να σκουπίσετε απαλά με μία καθαρή πετσέτα.
  • Ακόμα, μπορείτε να δοκιμάσετε κομπρέσες με σακουλάκια τσαγιού. Αφού τα αφήσετε να μουλιάσουν για λίγο σε ζεστό νερό, τα αφαιρείτε και τα βαζετε στο ψυγείο για περίπου είκοσι λεπτά. Έπειτα, σε καθαρό και πάλι πρόσωπο, ακουμπάτε απαλά επάνω σε κλειστά μάτια και τα αφήνετε για δεκαπέντε λεπτά.
  • Επίσης, σημαντικό είναι να προσθέσετε στη διατροφή σας τρόφιμα, όπως μπανάνες και λάχανο, που βοηθούν με την κατακράτηση υγρών, η οποία οδηγεί σε σακούλες κάτω από τα μάτια και χειροτερεύει τους μαύρους κύκλους.
  • Τέλος, μην ξεχνάτε, ότι η έκθεση στον ήλιο επιδεινώνει την κατάσταση. Γι’αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα γυαλιά ηλίου.

Δοκιμάστε όλα τα παραπάνω και πού ξέρετε; Ίσως οι μαύροι κύκλοι να γίνουν για εσάς μια απλή ανάμνηση!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ