ΗΠΑ εμβόλιο υγειονομικοί: 30% του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης στα νοσοκομεία των ΗΠΑ μη εμβολιασμένο κατά της COVID-19


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διεξήγαγαν μια λεπτομερή ανάλυση σε σχέση με το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών στις νοσοκομειακές δομές της χώρας. Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι το 30% του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης (HCP) σε περισσότερα από 2.000 νοσοκομεία των ΗΠΑ παρέμενε ανεμβολίαστο κατά της COVID-19 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια υγειονομικοί συμμετείχαν στην μελέτη, προσφέροντας τα προσωπικά τους δεδομένα για μια ολοκληρωμένη καταγραφή και αξιολόγηση των ποσοστών εμβολιασμού σε ένα νευραλγικό κομμάτι της χώρας. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σήμερα στο περιοδικό του Association for Professionals in Infection Control and Epidemiology (APIC) και προκαλούν ανησυχία για την πορεία του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στατιστικά δεδομένα για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

Η ανάλυση διαπίστωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν από 36% σε 60% σε μόλις τέσσερις μήνες. Συγκεκριμένα, το διάστημα ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Απρίλιο 2021, η τάση ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Ωστόσο, στη συνέχεια επιβραδύνθηκε σημαντικά. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τον Σεπτέμβριο 2021 έφτασε σε ποσοστό 70% ο εμβολιασμός. Τα ποσοστά εμβολιασμού ήταν υψηλότερα μεταξύ των υγειονομικών στα νοσοκομεία παίδων και στις μητροπολιτικές κομητείες. Η Reses και οι συνάδελφοί της αξιολόγησαν δεδομένα που υποβλήθηκαν εθελοντικά στο Ενιαίο Σύστημα Εποπτείας Νοσοκομειακών Δεδομένων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) σχετικά με την κάλυψη εμβολιασμού για την COVID-19 σε υγειονομικούς από 20 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Από 5.085 νοσοκομεία παίδων, νοσοκομεία βραχυπρόθεσμης και μακροχρόνιας οξείας φροντίδας (ACH) και νοσοκομεία κρίσιμης πρόσβασης στο σύστημα, συνολικά 2.086 ανέφεραν δεδομένα σχετικά με την κάλυψη εμβολιασμού. Ο αριθμός και το εύρος των εγκαταστάσεων που συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση επέτρεψαν στους ερευνητές να αξιολογήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού ανά τύπο νοσοκομείου και τα χαρακτηριστικά της κομητείας στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία (π.χ. αγροτική έναντι μητροπολιτικής). Οι ερευνητές παρατήρησαν την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη ως εξής:

  • παιδικά νοσοκομεία (77%)
  • βραχυπρόθεσμη ACH (70,1%)
  • μακροχρόνια ACH (68,8%)
  • νοσοκομεία κρίσιμης πρόσβασης (64%)

Οι τάσεις που επικρατούν στα νοσοκομεία των ΗΠΑ

Οι υγειονομικοί που εργάζονται σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε μητροπολιτικές κομητείες είχε τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε σύγκριση με εκείνα σε αγροτικές κομητείες και μητροπολιτικές επαρχίες (71%, 65,1% και 63,3%, αντίστοιχα). Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι η εμβολιαστική κάλυψη αυξήθηκε μόλις 5% από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2021. Όμως αυξήθηκε περαιτέρω 5% σε μόλις ένα μήνα από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Οι συγγραφείς προτείνουν ότι αυτός ο αυξημένος ρυθμός πρόσληψης εμβολίου μπορεί να είναι μια απάντηση στα αυξανόμενα ποσοστά COVID-19 που σχετίζονται με την παραλλαγή Delta ή τις εντολές εμβολιασμού που εφαρμόζονται σε ορισμένες δικαιοδοσίες.

Οι νοσοκομειακοί διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον επηρεασμό της κοινοτικής πρόσληψης εμβολίων και διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο απόκτησης και μετάδοσης της COVID-19 σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης. Τα ευρήματα από αυτήν την ανάλυση υποδηλώνουν ότι οι εντολές εμβολίων καθώς και οι επενδύσεις σε πρόσθετες εκπαιδευτικές και προωθητικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση της κάλυψης εμβολίων μεταξύ του υγειονομικού προσωπικο΄θ για την καλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ