ΠΟΕΔΗΝ Νοσοκομείο Παίδων: Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην εισαγγελική εντολή για φιλοξενία των εγκαταλελειμμένων παιδιών

Ένα φλέγον ζήτημα που συνεχώς θίγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αποτελούν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στο Νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική παραγγελία. Αν και αυτό το θέμα υφίσταται εδώ και χρόνια, εντούτοις δεν έχει μέχρι τώρα επιλυθεί επαρκώς. Το αποτέλεσμα είναι να στοιβάζονται τα παιδιά σε ένα περιβάλλον που σε καμία περίπτωση δεν κρίνεται ικανοποιητικό για την υγιή ανάπτυξή τους. Αντ’ αυτού παραμελούνται και δεν τους προσφέρεται η δυνατότητα να βιώσουν τη ζωή σε κάποιο σπίτι ή σε κάποιον χώρο με εξειδικευμένη φροντίδα.

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά

Αυτή η κατάσταση αποτελεί παγιωμένη τακτική για την Εισαγγελία, που δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τις επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης σε νοσοκομειακές δομές. Οι κίνδυνοι και εν μέσω πανδημίας είναι πολλοί, τόσο για τα παιδιά όσο και για το υγειονομικό προσωπικό. Περισσότερο όμως από τους υγειονομικούς κινδύνους, επιβραδύνεται σημαντικά η κοινωνική επανένταξη των παιδιών και πολλές φορές αυτές οι συνθήκες οδηγούν σε βίαιες συμπεριφορές εκ μέρους τους. Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, η ΠΟΕΔΗΝ έχει συχνά ζητήσει την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου ασφαλούς φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών.

Ως απάντηση στις οχλήσεις αυτές φέρεται να έχει συμφωνηθεί εκ μέρους της Πολιτείας η παραχώρηση έκτασης 850 τετραγωνικών μέτρων από τα κτίρια που στεγάζουν το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης. Εκεί αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ειδική μονάδα φιλοξενίας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Στην εν λόγω έκταση, ωστόσο, λειτουργούν ήδη κλινικές ΩΡΛ και Παιδοχειρουργικής. Μέρος της τελευταίας μάλιστα την παρούσα στιγμή έχει μετατραπεί σε κλινική Covid-19 για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών με την συνεχιζόμενη πανδημία.

Η ΠΟΕΔΗΝ κρίνει την συγκεκριμένη απόφαση ως απαράδεκτη, καθώς προωθεί λύση διάλυσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα πως “Αυτονόητο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Να αξιοποιηθούν τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα Δημόσια κτίρια με την κατάλληλη στελέχωση ώστε να φιλοξενηθούν τα παιδιά με ασφάλεια και να δοθεί έμφαση στην κοινωνική επανένταξή τους. Κάτω τα χέρια από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here