Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Στα ύψη η προκλητικότητα των Τούρκων – Πανέτοιμη η Πολεμική Αεροπορία

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι με 57 παραβιάσεις και 6 παραβάσεις πάνω από το Αιγαίο την Πέμπτη (18.11). Σε απόλυτη ετοιμότητα η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, προχώρησε σε άμεση αναχαίτιση βάζοντας «στα όπλα» τα τουρκικά αεροσκάφη πριν τραπούν σε φυγή.

Μια ακόμα ημέρα γεμάτη προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας πέρασε στο Αρχιπέλαγος, με την Πολεμική Αεροπορία να αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ευθύνης, αναχαιτίζοντας άμεσα τα αεροσκάφη που έστειλε η Άγκυρα να ανεβάσουν το θερμόμετρο στα ύψη και να κάνουν επικίνδυνα «παιχνίδια» στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι Τούρκοι με τρεις σχηματισμούς και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη, στο σύνολό τους εννέα εκ των οποίων τέσσερα οπλισμένα, προχώρησαν σε 6 παραβάσεις στο FIR Αθηνών και 57 (!) παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα, 42 από τις παραβιάσεις έγιναν από τα τουρκικά μαχητικά, ενώ οι 15 έγιναν από το κατασκοπευτικό CN-235. Από τις 57 παραβιάσεις, οι 4 ήταν υπερπτήσεις ενώ σε τρεις περιπτώσεις υπήρξε εμπλοκή.

Τα ελληνικά μαχητικά, βέβαια, απογειώθηκαν άμεσα προχωρώντας σε άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των Τούρκων, που ως συνήθως τράπηκαν σε φυγή όταν τα ελληνικά «φτερά» τους έβαλαν «στα όπλα». Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here