ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη δράση απασχόλησης 3.400 ανέργων με επιδότηση μισθού

 

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη για το πρόγραμμα που αφορά στην απασχόληση 3.400 ανέργων του ΟΑΕΔ, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι 3.400 θέσεις της δράσης κατανέμονται, ανά Περιφέρεια, ως εξής:

 • 2.600 θέσεις για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας
 • 800 θέσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Η δράση υλοποιείται σε 3 κύκλους:

 • Ο πρώτος κύκλος αφορά στη δημιουργία 3.400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.
 • Οι επόμενοι κύκλοι αφορούν στη δημιουργία των υπολοίπων θέσεων εργασίας, έως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.
 • Ο κάθε επόμενος κύκλος προκηρύσσεται μετά την πάροδο 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης του προηγούμενου κύκλου. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.ependyseis.gr).

 

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας, Καλαμάτας και Σπάρτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά). Εφόσον ο αριθμός του προσωπικού κατά την ημερομηνία έναρξης του ελεγχόμενου τριμήνου είναι ίδιος και κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης- ανεξάρτητα εάν στο διάστημα αυτό υπάρχουν μεταβολές του προσωπικού – είναι δυνατή η ένταξη της επιχείρησης στη δράση.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, οφείλουν να:

 • είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των ΚΠΑ2 που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας, καθώς και του ΚΠΑ2 Τρίπολης για εγγεγραμμένους ανέργους του Δήμου Μεγαλόπολης, τουλάχιστον ένα μήνα κατά την υπόδειξή τους στις επιχειρήσεις και
 • να είχαν απασχοληθεί οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1/1/2019 και μετά:
  i. στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΉ). Πρώην έκτακτο προσωπικό ΔΕH ή πρώην απασχολούμενοι σε εργολάβους ΔΕH,
  ii. στον τομέα των μεταφορών και χωματουργικών εργασιών που σχετίζονται με την εξόρυξη λιγνίτη,
  iii. σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της εστίασης και στον τομέα του τουρισμού, καθώς και iv. σε λοιπές επιχειρήσεις

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Καταληκτική ημερομηνία

Ως εναρκτήρια ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης για τις 3.400 θέσεις του πρώτου κύκλου ορίζεται η Παρασκευή 19η Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00, ενώ η προθεσμία λήγει την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here