Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μόνο με τρίτη δόση για τους άνω των 60 – Πώς εκδίδετε το νέο


Σύμφωνα με τα νέα συμπληρωματικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το έκτακτο διάγγελμα της Πέμπτης (18/11) για την πορεία της πανδημίας και την κυβερνητική στρατηγική για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος, όσοι πολίτες είναι άνω των 60 ετών και έχουν εμβολιαστεί πριν από 7 μήνες θα πρέπει μέσα στον Δεκέμβριο να σπεύσουν για την τρίτη δόση του εμβολίου, προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους.

«Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει άμεση ισχύ

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να το εκδίδουν οι πολίτες, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση, χωρίς να χρειάζεται να παρέλθει το χρονικό διάστημα των 14 ημερών, που ίσχυε για τις δύο δόσεις ή μία, αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά το διάγγελμά του την πρόθεσή του να ενταχθεί σε κοινοτικό επίπεδο η τρίτη δόση στα προαπαιτούμενα για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών.

«Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ