Εμβόλιο τρίτη δόση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για πολίτες άνω των 18 ετών με 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση

Σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που έχουν ήδη συμπληρώσει 5,5 μήνες από τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Η επείγουσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα και τους θανάτους από κορωνοϊό μαρτυρά πως η τρίτη δόση του εμβολίου κάθε άλλο παρά προαιρετική είναι. Αντιθέτως, ενδεικτικό είναι το γεγονός πως για τους πολίτες άνω των 60 ετών το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πάψει να ισχύει μετά τις 13 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που δεν έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους για την τρίτη δόση 7 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση, όπως είθισται να λέγεται, είναι διαθέσιμη για όσους έκαναν όλα τα εμβόλια, ενώ ανάλογα με την εταιρεία θα τους προτείνεται ξεχωριστό σκεύασμα.

Πώς θα εμβολιάζονται οι πολίτες;

Για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, AstraZeneca ή Moderna, η τρίτη δόση θα γίνεται με τα mRNA εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Αντιθέτως, για όσους εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson, υπάρχει μία ακόμη επιλογή. Αντί για Pfizer ή Moderna, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και πάλι με Johnson & Johnson. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, υπάρχουν αρκετά εμβολιαστικά κέντρα για να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες. Ωστόσο, εάν παρουσιαστεί πρόβλημα με τον προγραμματισμό των ραντεβού, υπάρχει η βλέψη να δημιουργηθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας για τον εμβολιασμό, αφού επισκεπτείτε την σελίδα emvolio.gov.gr και χρησιμοποιήσετε το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας για να δείτε εάν η ηλικιακή σας ομάδα είναι όντως ανάμεσα σε εκείνες που εμβολιάζονται αυτή την περίοδο. Την ίδια στιγμή, σε όσους πράγματι έχει παρέλθει ο χρόνος και μπορούν να εμβολιαστούν άμεσα θα αποστέλλεται μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο ως ειδοποίηση. Σε ολόκληρη τη χώρα δικαιούχοι για την αναμνηστική δόση αυτή την στιγμή είναι 2.100.000 πολίτες στο σύνολό τους. Από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί 660.000 και έχουν κλείσει ραντεβού περισσότεροι από 400.000 για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Ωστόσο, καθημερινά τα ραντεβού πολλαπλασιάζονται και αυτό είναι σαφώς ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here