Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο 18χρονων – Έκαναν 13 ένοπλες ληστείες μέσα σε δύο μήνες

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο 18χρονων με την κατηγορία 13 ένοπλων ληστειών σε διάστημα δύο μηνών

Δύο 18χρονοι έκαναν 13 ληστείες σε δύο μήνες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησαν στην εξιχνίαση 13 ένοπλων ληστειών και τριών 3 περιπτώσεων απόπειρας ληστείας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για δύο 18χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς βραδινές ώρες της (17-11-2021), κινούμενοι στις περιοχές Πυλαίας και Πολίχνης, διέπραξαν δύο ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα εμπορεύματα.

Η δράση τους εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλης, Νεάπολης, Πολίχνης και Πεύκων το χρονικό διάστημα 11/09 – 13/11 του 2021, κατά την οποία, δρώντας άλλες φορές μόνος του ένας εκ των δραστών και άλλες φορές από κοινού, με χρήση, κατά περίπτωση, είτε αιχμηρών αντικειμένων είτε πιστολιού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών.

Στη συνέχεια, έγιναν έρευνες στις οικίες τους, σε μία εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν τον κάτοχό τους στα σημεία των ληστειών.

Σημειώνεται δε ότι ένας εκ των συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις κλοπών. Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here