Επίταξη γιατρών: Έχουν αποσταλλεί 85 «Φύλλα πορείας» σε ιδιώτες γιατρούς στην Βόρεια Ελλάδα


Σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb.gr, το υπουργείο υγείας έχει ήδη αποστείλει 85 φύλλα πορείας σε ιδιώτες γιατρούς για τις γεωγραφικές περιφέρειες της 3ης, 4ης και 5ης ΥΠΕ, τις περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, «ενεργοποιήθηκε το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών από σήμερα, 8:00 η ώρα το πρωί, και αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται, βάσει της προσέλευσης η οποία υπήρξε στο Σύστημα, να είναι κάτω των 100, γύρω στις 80. Δηλαδή σε μεγάλο βαθμό, στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας, λόγω της συνεργασίας που υπήρξε με τους Ιατρικούς Συλλόγους το τελευταίο διάστημα, υπήρξε προσέλευση εθελοντών γιατρών. Και προφανέστατα, οποτεδήποτε χρειαστεί, θα επεκταθεί αυτό το μέτρο εάν κριθεί απαραίτητο».

Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα

Τα στοιχεία του ανακοίνωσε εχθές Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας δείχνουν για μία ακόμη φορά την πιέση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ειδικότερα, για την Πέμπτη τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου άγγιξαν τα 7.317, ενώ οι νέοι θάνατοι ήταν 63 και 556 συμπολίτες μας νοσηλέυονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια ώρα, αυξημένος παραμένει ο αριθμός των λοιμώξεων στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, εχθές Πέμπτη, σην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 1.242 νέες λοιμώξεις, στις Σέρρες 153 κρούσματα, στην Ημαθία 165, στην Κοζάνη 153, στην Πέλλα 137, 124 στην Πιερία , 80 στο Κιλκίς και 78 στη Χαλκιδική.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ