Έρχεται στην Ελλάδα ο Ισπανός ΥΠΕΞ για να ξεκαθαρίσει το θέμα με την Τουρκία – Επικοινωνία με Δένδια


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, θα βρεθεί σύντομα στην Ελλάδα έτσι ώστε να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την πρόθεση της Μαδρίτης να πουλήσει οπλικά συστήματα στην Τουρκία

Από την πρώτη στιγμή που ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, έκατσε στο ίδιο τραπέζι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άνοιξε την κουβέντα για πιθανότητα πώλησης οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, η Ελλάδα έδειξε τη δυσφορία της. Μάλιστα, η Αθήνα προχώρησε και σε επισημοποίηση της ενόχλησης, καθώς ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως θεωρεί απαράδεκτο μια χώρα της ΕΕ να συνομιλεί για πιθανή πώληση οπλικών συστημάτων σε μια χώρα η οποία έχει ανοικτή απειλή πολέμου απέναντι σε άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στο πλαίσιο των εξηγήσεων που έχει ζητήσει η Αθήνα από τη Μαδρίτη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε την Παρασκευή (19.11) τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Δένδιας ανέφερε τα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που έχουν ανακύψει.

Από την πλευρά του, ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, έδωσε τις δικές του διευκρινίσεις για το θέμα ενώ πρότεινε να κάνει άμεσα ταξίδι στην Αθήνα, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διευκρίνιση των σχετικών θεμάτων. Ο Έλληνας υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η άφιξη του Ισπανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας, όπως φυσικά και όλα όσα θα έχει να πει, αναφορικά με τις προθέσεις που εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας του για συνεργασία με την Τουρκία και πώληση οπλικών συστημάτων σε αυτήν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ