Θάλασσα ως θεραπεία: 3 τρόποι που βελτιώνει την ψυχική σας υγεία [vid]


Αν πιάνετε τον εαυτό σας να λαχταρά τη θάλασσα ή αν νιώθετε στιγμιαία ηρεμία κάθε φορά που βλέπετε μια γαλάζια εικόνα ή ακούτε τον ήχο των κυμάτων, να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι/μόνες. Πολλοί άνθρωποι είναι ερωτευμένοι με τον ωκεανό και η πρώτη τους σκέψη κάθε φορά που έρχονται διακοπές είναι να κλείσουν μια απόδραση δίπλα στην παραλία. Eκτός από το όμορφο περιβάλλον και τη γαλήνια ατμόσφαιρα, η εγγύτητα με τη θάλασσα σας βοηθά να αναζωογονήσετε το μυαλό και το σώμα σας με πολλούς τρόπους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε γιατί συμβαίνει αυτό και θα εξετάσουμε πώς ακριβώς επηρεάζει η θάλασσα την ευημερία μας.

Η θέα της θάλασσας έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία

  • Βοηθά στη μείωση του επιπέδου άγχους

Νιώθετε αυτό το αίσθημα ευδαιμονίας όταν έρχεστε σε επαφή με το νερό; Δεν έχει σημασία αν απλώς βυθίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας ή κολυμπάτε, η θάλασσα είναι γεμάτη θετικά ιόντα που έχουν ηρεμιστική επίδραση. Το μπλε χρώμα βοηθά επίσης, παρέχοντας αποδεδειγμένα μια αίσθηση γαλήνης. Πολλές μελέτες έχουν δείξει πώς όσοι ζουν δίπλα σε σώμα νερού βιώνουν λιγότερη ψυχολογική δυσφορία. Οι άνθρωποι που κατοικούν κοντά στη θάλασσα τείνουν να είναι πιο ήρεμοι και έχουν λιγότερα ξεσπάσματα θυμού.

  • Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα

Η θάλασσα μπορεί να είναι ο τόπος που ψάχνετε, όταν χρειάζεστε έμπνευση ή κίνητρο για να παραμείνετε παραγωγικοί και δημιουργικοί. Μείνετε στην παραλία για λίγες μέρες και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας. Ένα ελεύθερο μυαλό θα έχει πάντα περισσότερο χώρο για ιδέες. Η θάλασσα είναι κάτι σαν καταφύγιο διαλογισμού μακριά από τον θόρυβο της καθημερινής ζωής. Σας βοηθά να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία και να πάρετε αποφάσεις καλύτερα.

  • Σας ενθαρρύνει να κινηθείτε

Έχει αποδεχθεί ότι όσοι άνθρωποι ζουν κοντά στο νερό, τείνουν να είναι πιο δραστήριοι. Η θάλασσα με κάποιον τρόπο σας κρατά ενεργούς και σας ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας. Όταν το σώμα σας κινείται, παράγει ορμόνες χαράς που σας κάνουν να αισθάνεστε ανανεωμένοι και πιο ήρεμοι.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ