Τουρκία: Η φτώχεια «καίει» τον Ερντογάν – Βαρύ πλήγμα στις δημοσκοπήσεις από την κατρακύλα της λίρας


Δεύτερο στις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία έρχεται το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Αντιμέτωπος με σοβαρό πλήγμα στην δημοτικότητά του έχει έρθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού μέρα με την μέρα η καθημερινότητα των πολιτών στην γειτονική χώρα γίνεται αφόρητη λόγω των συνεπειών που φέρνει η κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Η έκρηξη ανατιμήσεων στην αγορά έχει φέρει τον Ερντογάν στην δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων. Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται με 30% το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, ενώ το κόμμα του Ερντογάν είναι στο 28%. Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών λέγοντάς ότι θα γίνουν κανονικά το καλοκαίρι του 2023.

Η ακρίβεια αδειάζει τις τσέπες και τα καλάθια των νοικοκυριών. Ακόμα και στις λαϊκές της Κωνσταντινούπολης όσο περισσότερο κατρακυλά η τουρκική λίρα, τόσο προτιμούν το δολάριο

Με τον καθαρό κατώτατο μισθό στις 3.000 λίρες και την ισοτιμία δολαρίου λίρας στο 1 προς 11, πολλές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση.

«Το λάδι πήγε από τις 65 στις 115 λίρες. Πώς μπορεί να τα βγάλει πέρα ένας άνθρωπος με το βασικό μισθό; Όλα είναι πολύ ακριβά. Ένα κιλό τυρί, 60 λίρες. Μια καρτέλα αυγά, 30 λίρες. Είναι λογικό;».

Όσο μεγαλώνει η φτώχεια, τόσο φουντώνει η οργή για την κυβέρνηση. Σε νέα δημοσκόπηση, 8 στους 10 θεωρούν υπεύθυνο για την οικονομική κρίση τον Ερντογάν.

Το 64% των πολιτών θέλουν πρόωρες εκλογές, μόνο το 30% λέει ότι θα ψήφιζε τον Ερντογάν για πρόεδρο και πάνω από τους μισούς λένε ότι θα τον καταψήφιζαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ