Σκασμένα χείλη θεραπεία: Εύκολες DIY θεραπείες για τα σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα χείλη μπορεί να είναι πρόβλημα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Αν δεν είναι το τσουχτερό κρύο ή ο ξηρός αέρας που κάνει τα χείλη σας να σπάνε και να ξεφλουδίζουν, είναι οι σκληρές επιδράσεις του ήλιου ή των καλλυντικών που στεγνώνουν τα χείλη σας. Αν και τα βάλσαμα για τα χείλη μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν, υπάρχουν επίσης μια ποικιλία από σπιτικές θεραπείες στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε για ανακούφιση. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές απλές και αποδεδειγμένες σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλύνετε τα σκασμένα χείλη σας.

  • Ξεκινήστε με απολέπιση

Όταν τα χείλη σας είναι ξηρά και σκασμένα, το δέρμα μπορεί να αρχίσει να ανασηκώνεται και να ξεφλουδίζει. Η απαλή απολέπιση των χειλιών σας μπορεί να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που διαφορετικά μπορούν να εμποδίσουν το βάλσαμο για τα χείλη να φτάσει και να ενυδατώσει το νέο δέρμα κάτω από τις περιοχές που ξεφλουδίζουν.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας scrub χειλιών με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι. Θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ. ζάχαρη ή θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι ή λάδι
  • ένα μικρό μπολ ή δοχείο για να ανακατεύετε τα υλικά σας
  • μια μπατονέτα για να εφαρμόσετε το scrub
  • ένα υγρό πανί για να το αφαιρέσετε

 

Για να φτιάξετε το scrub χειλιών:

Συνδυάστε αλάτι ή ζάχαρη με το μέλι ή λάδι σε ένα μπολ ή δοχείο. Βουτήξτε μια μπατονέτα στο μείγμα και εφαρμόστε το scrub στα χείλη σας με κυκλικές κινήσεις με απαλή πίεση. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Μόλις τα χείλη σας έχουν απολεπιστεί, εφαρμόστε μία από τις παρακάτω σπιτικές θεραπείες για να τα ενυδατώσετε.

  • Λάδι καρύδας

Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος στο σώμα σας, τα χείλη σας έχουν κακή λειτουργία φραγμού. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ευαίσθητα στα στοιχεία, όπως ο άνεμος, η ζέστη και το κρύο, από το δέρμα σε άλλα μέρη του σώματός σας. Το λάδι καρύδας είναι ένα μαλακτικό που όχι μόνο ενυδατώνει το δέρμα, αλλά σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα ενισχύοντας τη λειτουργία φραγμού του. Άλλα οφέλη του λαδιού καρύδας, ειδικά όσον αφορά τα σκασμένα χείλη, είναι οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. Εφαρμόστε λάδι καρύδας στα σκασμένα χείλη όποτε χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα ή ένα καθαρό δάχτυλο για να ταμπονάρετε το λάδι στα χείλη σας.

Μπορείτε να βρείτε αγνό, βιολογικό λάδι καρύδας στο Διαδίκτυο και στα περισσότερα παντοπωλεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here