Οργασμός: Ψυχολογικά αίτια που σας δυσκολεύουν τον γυναικείο οργασμό [vid]


Πολλοί από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να έχετε οργασμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με λίγη περισσότερη υπομονή και πολύ περισσότερη κατανόηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι οργασμοί των γυναικών συνδέονται με το μυαλό τους.

  •  Άγχος

Για ορισμένες γυναίκες, το άγχος μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από έναν δύσκολο να επιτευχθεί οργασμό. Το άγχος δημιουργεί πολλές σκέψεις που αποσπούν την προσοχή από τα συναισθήματα διέγερσης. Επίσης, σεξολόγοι αναφέρουν πως μια γυναίκα μπορεί να είναι απασχολημένη με το πόσο καλά ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συντρόφου της, καταλήγοντας να χάνει τη στιγμή για τον δικό της οργασμό.

  • Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, όσα έχουμε διαβάσει σε παλαιότερα περιοδικά και ειδικά αυτό που βλέπουμε στο πορνό έχει διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι οργασμοί υποτίθεται ότι είναι, κάτι που μπορεί να τις οδηγήσει να χάσουν πραγματικά τους οργασμούς τους όταν συμβαίνουν. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες εμφανείς οργασμούς και αναμένοντας να βιώσουν τον οργασμό όπως τον έχουν δει στο πορνό, συχνά μπορεί να χάσουν τον δικό τους.

  • Σωματική δυσμορφική διαταραχή ή προβλήματα εικόνας σώματος

Η σωματική δυσμορφική διαταραχή είναι μια ψυχιατρική διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι αποκτούν εμμονή με μια ελαφριά ατέλεια του σώματος ή βλέπουν ένα «ελάττωμα» στο μυαλό τους που δεν υπάρχει. Είναι μια κατάσταση που πηγαίνει πιο βαθιά από το να αντιπαθείς ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σου για οποιονδήποτε λόγο. Αντίθετα, είναι μια προσήλωση που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που ζεις και αναμενόμενα και την επίτευξη οργασμού ή ακόμη και την ικανότητα διέγερσης.

  • PTSD

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες είναι μια σοβαρή αγχώδης διαταραχή που πυροδοτεί μια αντίδραση μάχης ή φυγής σε ένα άτομο που έχει βιώσει ή έχει δει ένα τραυματικό γεγονός. Οποιοδήποτε είδος τραύματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε οποιονδήποτε τομέα του σεξ, από την επιθυμία και τη διέγερση μέχρι τον οργασμό. Ο τρόπος με τον οποίο το τραύμα επηρεάζει τον εγκέφαλο επηρεάζει επίσης τη σεξουαλικότητά μας, ειδικά αν το τραύμα δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ