Το Λονδίνο εξετάζει διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο το Λονδίνο να μποϊκοτάρει διπλωματικά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιδόσεις της Κίνας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε σήμερα η βρετανίδα Times.

Μια «έντονη συζήτηση» εντός της κυβέρνησης είναι σε εξέλιξη, με την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας να τάσσεται υπέρ της επιβολής μποϊκοτάζ, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με μια επιλογή, Βρετανοί υπουργοί δεν θα παρευρεθούν στους Αγώνες, αλλά ο Βρετανός πρέσβης στην Κίνα θα παρευρεθεί, πρόσθεσε η Times.

Πέντε Συντηρητικοί πολιτικοί έστειλαν επιστολή στον Τζόνσον ζητώντας του να απαγορεύσει οποιαδήποτε επίσημη διπλωματική εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου που θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει να μποϊκοτάρει διπλωματικά τους Αγώνες του Πεκίνου.

Χθες Παρασκευή το Πεκίνο απέρριψε την απειλή Μπάιντεν λέγοντας πως αρνείται «να αναμίξει την πολιτική με τον αθλητισμό».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ