Τρόμος ηπατίτιδας Α των Starbucks: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τρόμος ηπατίτιδας Α των Starbucks: Οι σοβαρές περιπτώσεις ηπατίτιδας Α μπορεί να διαρκέσουν για μήνες Ένα τοπικό τμήμα υγείας του Νιου Τζέρσεϊ προέτρεψε τους θαμώνες που πήγαν σε ένα καφενείο Gloucester Township Starbucks ορισμένες ημέρες αυτόν τον μήνα να εμβολιαστούν για την ηπατίτιδα Α, αφού ένας υπάλληλος βρέθηκε θετικός.

Η ηπατίτιδα Α είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ηπατική λοίμωξη. Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Κάμντεν έδωσε οδηγίες σε οποιονδήποτε υποστήριζε το Blackwood Clementon Road Starbucks στις 4, 5, 6, 11, 12 ή 13 Νοεμβρίου να κάνει το εμβόλιο με μεγάλη προσοχή, σύμφωνα με το NJ.com.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ο νομός δημιουργεί μια κλινική εμβολιασμού την Παρασκευή. Ωστόσο, από έρευνα δεν προέκυψαν παραβάσεις υγείας στο κατάστημα, το οποίο έκλεισε προσωρινά μέχρι να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Το Fox 29 ανέφερε ότι η κομητεία ενημερώθηκε για τη μόλυνση την Τετάρτη.

Η ηπατίτιδα Α προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Α (HAV), ο οποίος βρίσκεται στα κόπρανα και το αίμα των ατόμων που έχουν μολυνθεί.

Η ασθένεια μεταδίδεται όταν κάποιος εν αγνοία του καταπιεί τον ιό, είτε μέσω στενής προσωπικής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο είτε μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων ή ποτών. Το 2018, αναφέρθηκαν 12.474 περιπτώσεις ηπατίτιδας Α στις ΗΠΑ, αλλά τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν πιθανότατα περίπου 24.900 λόγω ελλιπούς αναφοράς. Ενώ η ηπατίτιδα σπάνια είναι θανατηφόρα και είναι συνήθως ήπια, οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσουν για μήνες.

Τα συμπτώματα της ηπατίτιδας Α περιλαμβάνουν κόπωση, ναυτία, πόνο στο στομάχι και ίκτερο. Αν και ο καθένας μπορεί να νοσήσει από ηπατίτιδα Α, οι διεθνείς ταξιδιώτες, οι άνδρες που κάνουν σεξ με άντρες, τα άτομα που κάνουν χρήση ενέσιμων ή μη ενέσιμων ναρκωτικών, τα άτομα που βιώνουν έλλειψη στέγης, και τα άτομα με επαγγελματικό κίνδυνο έκθεσης διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για λοίμωξη από HAV.

Ηπατίτιδα Α: Πώς μεταδίδεται;

Τα άτομα με χρόνια ηπατική νόσο και με λοίμωξη από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο από λοίμωξη HAV. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της ηπατίτιδας Α είναι να εμβολιαστείτε με την πλήρη σειρά εμβολίων για την ηπατίτιδα Α δύο δόσεων.

Το εμβόλιο ηπατίτιδας Α έχει λάβει άδεια χρήσης στην Αμερική για χρήση σε άτομα ηλικίας 1 έτους και άνω. Οι πιο συχνά αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τον μονοσθενή εμβολιασμό κατά της ηπατίτιδας Α είναι πυρετός, αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης και εξάνθημα, σημειώνει το πρακτορείο.

Η ανοσοσφαιρίνη μπορεί να παρέχει βραχυπρόθεσμη προστασία έναντι της ηπατίτιδας Α, τόσο πριν όσο και μετά την έκθεση. Η ανοσοσφαιρίνη πρέπει να χορηγείται εντός δύο εβδομάδων μετά την έκθεση για μέγιστη προστασία. Η Brie Stimson της FOX Business συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here