Ύπνος συμβουλές: Tips για να κοιμάστε καλύτερα και να ξυπνάτε αναζωογονημένοι

Ο ύπνος είναι η κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός μας επιβραδύνει όλες τις φυσικές του λειτουργίες, ώστε το σώμα αλλά και το πνεύμα μας να ξεκουραστεί και να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μία ακόμη δύσκολη ή και όχι τόσο δύσκολη μέρα. Η αϋπνία και άρα η ελλιπής ανάπαυση οδηγεί συνήθως σε κόπωση, συχνούς πονοκεφάλους και πολύ συχνά σε άσχημη διάθεση και προβλήματα στη συγκέντρωση. Αν κι εσύ λοιπόν, αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο σου, δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις, στριφογυρνάς κάθε βράδυ με τις ώρες και ψάχνεις λύση για να κοιμάσαι καλύτερα και πιο γρήγορα, διάβασε παρακάτω.

Tips για καλύτερο ύπνο

  • Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο, το οποίο αυτόματα, θα μας βάλει σε μία διαδιακασία ηρεμίας και χαλάρωσης που τόσο επιθυμούμε.
  • Να θυμάσαι, ότι είναι πολύ σημαντικό, να κοιμόμαστε την ίδια ώρα κάθε βράδυ, ώστε να ρυθμίσουμε σιγά σιγά το βιολογικό μας ρολόι και να συνηθίσει σε συγκεκριμένες ώρες ύπνου.
  • Επίσης, πάντα βοηθάει να πιούμε ένα ζεστό φλιτζάνι χαμομήλι, που όπως είναι γνωστό, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες.
  • Αντίθετα, είναι ζωτικής σημασίας, να αποφεύγουμε τη καφεϊνη μετά τις 6 το απόγευμα, καθώς οδηγεί σε υπερδιέγερση του νευρικού μας συστήματος και όπως καταλαβαίνετε, αυτό μας απομακρύνει από τον στόχο μας, που δεν έιναι άλλος από ένα γεμάτο και ήρεμο οχτάωρο ύπνου.
  • Ένα ακόμη απλό τέχνασμα για να κοιμηθούμε πιο εύκολα, είναι, να υπάρχει στην κρεβατοκάμαρά μας απόλυτο σκοτάδι την ώρα που θα πέσουμε για ύπνο, καθώς το φως απορυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι. Για τον ίδιο λόγο, δεν παίρνουμε ποτέ το κινητό στο κρεβάτι.
  • Επιπλέον, όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, το χρώμα του τοίχου της κρεβατοκάμαράς μας, παίζει κι αυτό τον ρόλο του. Παραδείγματος χάριν, το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο είναι χρώματα που διεγείρουν τον εγκέφαλο. Αντιθέτως τα παστελ χρώματα, όπως το πολύ ανοιχτό ροζ, το θαλασσί και το ανοιχτό πράσινο τον ηρεμούν.
  • Τέλος, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή στρώματος, καθώς το στρώμα μας πρέπει να είναι σταθερό, εύκαμπτο και να μην έχει βουναλάκια και κοιλώματα, ώστε να επιτρέπει στο σώμα μας να χαλαρώνει στην σωστή θέση, χωρίς να μας δυσκολεύει.

Δοκίμαστε λοιπόν κι εσείς όλα τα παραπάνω και θα δείτε, ότι στα πρώτα κιόλας βράδια, θα κοιμάστε πιο εύκολα και πιο γρήγορα και το πρωί θα αισθάνεσθε πιο ξεκούραστοι και θα έχετε καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, η μέρα σας θα κυλάει άνετα και με λιγότερα νεύρα!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here