Κηφισιά: Τον πυροβόλησαν, πήγαν σε ταβέρνα και μετά στην Αλβανία


Σε ταβέρνα στη λεωφόρο Πάρνηθας μετέβη μετά την ένοπλη επίθεση σε βάρος 39χρονου Αλβανού το  ζευγάρι που ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία για το αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα την 10η Οκτωβρίου 2021, στη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά.

Φαίνεται ότι οι δράστες, ένας 44χρονος και μία 35χρονη, συνέχισαν κανονικά… το πρόγραμμά τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Εγκατέλειψαν αιμόφυρτο το θύμα τους στην άσφαλτο και συνέχισαν κανονικά τη… βραδιά τους σε ταβέρνα.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έρευνα για την ταυτοποίησή τους αναλύοντας τη διαδρομή που ακολούθησε το αυτοκίνητο, μάρκας Toyota Yaris, στο οποίο επέβαιναν. Από τις κάμερες ασφαλείας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας προέκυψε ότι το όχημα κινήθηκε μετά την επίθεση μέσω της λεωφόρου Κύμης προς την περιοχή των Αχαρνών και συγκεκριμένα κατέληξε σε γνωστό εστιατόριο επί της λεωφόρου Πάρνηθος.

Στις 6 Νοεμβρίου το Toyota των δραστών εντοπίστηκε στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα βρέθηκε σταθμευμένο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Το όχημα τέθηκε υπό επιτήρηση από μυστικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, μέχρι που μία 41χρονη από την Αλβανία το ξεκλείδωσε και επιβιβάστηκε σε αυτό. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί επενέβησαν και την ακινητοποίησαν. Κατά την προσαγωγή της ανέφερε ότι πήρε το αυτοκίνητο μετά την αιματηρή επίθεση στην Κηφισιά και ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Οι ισχυρισμοί της έγιναν δεκτοί από τους αστυνομικούς και έτσι η 41χρονη αφέθηκε ελεύθερη. Σε έρευνα που έγινε στο επίμαχο αυτοκίνητο βρέθηκαν μία βολίδα, πέντε θραύσματα βολίδων και ένα κατσαβίδι.

Το αυτοκίνητο φαίνεται ότι παραδόθηκε από τους δράστες στην 41χρονη μετά τους πυροβολισμούς στην Κηφισιά. Σε σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι οι Αρχές είχαν την πληροφορία ότι ο 44χρονος δράστης, ο οποίος έχει λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, πυροβόλησε το θύμα λόγω διαφορών που είχαν για ναρκωτικά.

Από την πλευρά του ο 39χρονος που δέχτηκε τους πυροβολισμούς υποστήριξε στους αστυνομικούς: «Διασκέδαζα μέχρι τα ξημερώματα σε μαγαζί. Από ένα σημείο και μετά δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ξέρω ποιος με πυροβόλησε».

Οι αστυνομικοί που ταυτοποίησαν το ζευγάρι Αλβανών εκτιμούν ότι οι δράστες διέφυγαν στην πατρίδα τους μετά την ένοπλη επίθεση. Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι οι δράστες πυροβόλησαν τον 39χρονο ενώ εκείνος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Αφού τον τραυμάτισαν, έκοψαν ταχύτητα, έστριψαν προς την άκρη του δρόμου, άνοιξαν την πόρτα, τον πέταξαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ταυτοποίηση έγινε μέσα από την αξιοποίηση οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας αλλά και μέσα από την ανάλυση dna.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:

«Ο 39χρονος είχε βρεθεί τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο σε πεζοδρόμιο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς. Όπως προέκυψε από την έρευνα , δράστης είναι 44χρονος, ο οποίος αναζητείται, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 35χρονη συνεργός του.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ανατέθηκε σε Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ