Παρίσι: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά σε κτήριο στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας


Η φωτιά που ξέσπασε σε κτήριο στο κέντρο του Παρισιού κοντά στην πλατεία της Όπερας, τέθηκε υπό έλεγχο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα κτήριο στη Λεωφόρο Καπουσίν, στο 2ο διαμέρισμα του Παρισιού, έσβησε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών. «Η πυροσβεστική παρεμβαίνει, αποφύγετε την περιοχή» ανέφερε η αστυνομία στη σχετική ανακοίνωσή της στο Twitter.

Προς το παρόν δεν έχουν γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Όπως γράφει η εφημερίδα «Le Figaro», δεν υπάρχουν θύματα, ούτε έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10.30 το πρωί, σβήστηκε σχετικά γρήγορα, αλλά οι καπνοί εξακολουθούν να βγαίνουν από τα παράθυρα της πρόσοψης του κτηρίου.

Έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά. Ο καπνός ήταν ορατός σε πολλά σημεία της πόλης.

Η φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα Ενημέρωσης σε χώρο γραφείων που βρίσκεται στον τρίτο όροφο, σε ένα κτήριο με επτά ορόφους.Στο ισόγειο υπάρχουν εστιατόρια και καταστήματα ρούχων.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης «παραμένει είτε για τις παρακείμενες εγκαταστάσεις είτε για τους επάνω ορόφους», δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Η έρευνα θα πρέπει να εξακριβώσει στο εξής τα αίτια και τις συνθήκες της πυρκαγιάς, προς το παρόν ωστόσο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το πώς ξεκίνησε.

Γύρω από το σημείο της πυρκαγιάς έχει οριστεί περίμετρος ασφαλείας και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. «Κανείς δεν θα περάσει για αρκετές ώρες» ανέφεραν οι αστυνομικοί, επιχειρώντας να απομακρύνουν το πλήθος που συγκεντρώθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ