Ταμίλ Ναντού παιδιά: Δημιουργήθηκε η Κρατική Πολιτική για τα Παιδιά στο κρατίδιο της Νότιας Ινδίας

Με αφορμή την πρόσφατη αυτοκτονία μιας μαθήτριας από την περιοχή Κοϊμπατόρε, η κυβέρνηση του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού στη Νότια Ινδία εξέδωσε σήμερα Σάββατο Κρατική Πολιτική για τα Παιδιά 2021. Στόχος της πολιτικής είναι να προστατευθούν τα παιδιά από κάθε είδους εκμετάλλευση, βία και κακοποίηση. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, κάθε παιδί ανεξαιρέτως θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτική υγεία και εκπαίδευση. Παράλληλα, όλα τα παιδιά είναι ελεύθερα να εκφράσουν την άποψή τους χωρίς κανέναν φόβο ή δισταγμό σε σχέση με τον εαυτό τους. Σε ολόκληρη την περιοχή της Ταμίλ Ναντού θα δημιουργηθούν ασφαλή καταφύγια για τα παιδιά, έτσι ώστε να υπάρχουν μέρη όπου θα αποζητούν προστασία. Είναι σημαδιακό ότι η πολιτική δημοσιεύθηκε σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Προστασία και στα σχολεία της Ταμίλ Ναντού

Ταυτόχρονα με την εγκαθίδρυση καταφυγίων για όλα τα παιδιά, εξίσου σημαντική είναι η εισαγωγή φύλαξης και επαγρύπνησης στα σχολεία του κρατιδίου. Θα υπάρχει μια επιτροπή για εσωτερικά παράπονα, όπου κάθε μαθητής και μαθήτρια θα έχει τη δυνατότητα να εκφράζει τους φόβους, τις ανησυχίες αλλά και τα άσχημα βιώματά του. Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνητικοί στοχεύουν να θωρακίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα και να βοηθήσουν τους μαθητές να αισθανθούν περισσότερο ασφαλείς. Εάν κάποιος μαθητής βιώνει φαινόμενα σχολικής βίας όπως το bullying, θα έχει πλέον κάπου να αποταθεί και να αποζητήσει την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται μέσα από την κρατική πολιτική στην ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται στα παιδιά. Για να επιτευχθούν οι στόχοι, είναι αυτονόητο πως απαιτούνται μεγαλύτεροι οικονομικοί πόροι. Γι’ αυτό και η Ταμίλ Ναντού είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε αυτές τις ανάγκες αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Τέλος, ένα σημαντικό μέρος της πολιτικής σχετίζεται με την ίδρυση δομών, όπου τα μόνα μέλη είναι παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών. Οι συναντήσεις θα γίνονται τουλάχιστον 4 φορές ανά έτος και εκεί θα διεξάγονται συζητήσεις, με σκοπό την επίλυση θεμάτων που άπτονται του ενδιαφέροντός τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here