ΗΑΕ βραβείο ιατρική: Βραβεύτηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για παγκόσμια ιατρική πρωτοβουλία


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβαν βραβείο από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου για την πρωτοβουλία Waterfalls, που ξεκίνησε από το Υπουργείο Ευκαιριών των Εμιράτων. Η πρωτοβουλία αυτή προσφέρει διαδικτυακή ιατρική εκπαίδευση σε επαγγελματίες παγκοσμίως. Το βραβείο δόθηκε στη Ρώμη κατά τη διάρκεια τελετής της συνέλευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φόρουμ κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην ευρωμεσογειακή περιοχή και είναι παρατηρητής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ κάθε χρόνο επιβραβεύει ένα άτομο, έναν οργανισμό ή ένα ίδρυμα του οποίου οι δράσεις έχουν συμβάλει στη δημιουργία γεφυρών μεταξύ των ανθρώπων. Το βραβείο παρέλαβε ο Saif bin Zayed Al-Nahyan, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών των ΗΑΕ.

Τι είναι η ιατρική πρωτοβουλία Waterfalls

Το Waterfalls είναι μια διεθνής διαδικτυακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ, αντιπρόεδρο και πρωθυπουργό των ΗΑΕ, και τον Πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ-Ναχιάν. Ξεκίνησε στην αρχή της πανδημίας COVID-19, όταν και η κοινωνική απομόνωση με τα συνεχιζόμενα lockdown είχε τρομερό αντίκτυπο στην εκπαίδευση. Πολλοί επαγγελματίες υγείας δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τις σπουδές τους λόγω της απόστασης και οι προκλήσεις σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι της εκπαίδευσης υπήρξαν τεράστιες. Στόχος της πρωτοβουλίας Waterfalls ήταν να διασφαλίσει τη συνέχεια της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων. Με τη βοήθεια του ίντερνετ, κατάφερε να βοηθήσει ένα μεγάλο μέρος αυτών των επαγγελματιών υγείας που επιθυμούσαν να συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα.

Αναφορικά με την τοποθεσία στην οποία δραστηριοποιείται το Waterfalls, πρακτικά δεν υπάρχουν όρια. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία είχε παγκόσμιο αντίκτυπο από την αρχή της. Έως τώρα μετρά την εντυπωσιακή συμμετοχή 84 επιστημονικών, ιατρικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Ανάμεσα στα ιδρύματα βρίσκεται και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Επίσης έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα εκατοντάδες διάσημοι ομιλητές. Μέχρι στιγμής έχει επιτρέψει την εκπαίδευση περισσότερων από ένα εκατομμύριο γιατρών, φαρμακοποιών, τεχνικών και ειδικών σε 197 χώρες. Το Waterfalls “παρέχει ένα αποτελεσματικό νέο σύστημα για την εκπαίδευση γιατρών, φαρμακοποιών, τεχνικών και ειδικών διεθνώς”, όπως δήλωσε ο Ronald Lavater, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Νοσοκομείων, εταίρος της πρωτοβουλίας. “Είναι επίσης η μεγαλύτερη πλατφόρμα για διαδικτυακά σεμινάρια με επικεφαλής διάσημους διεθνείς ομιλητές. Είναι ένα εντυπωσιακό και φιλόδοξο μοντέλο ιατρικής εκπαίδευσης”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ