Νέα μέτρα – Κορονοϊός: Τι ισχύει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 και πότε λήγει


Από την Δευτέρα (22/11) που τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει «ημερομηνία λήξης» για τους πολίτες άνω των 60 ετών

Η ανανέωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα πλαίσια της νέας δέσμης μέτρων που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα (22/11).

Κατά το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ανέφερε αναφορικά με το εμβόλιο ότι δίνει τη νίκη στον άνθρωπο, όπου ο εμβολιασμός προχωρεί ο ιός υποχωρεί».

Πλέον το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να δοθεί, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό, των άνω των 60 ετών, με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

Πότε θα εκδίδουν το νέο πιστοποιητικό

Οι άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί πριν από 7 μήνες θα πρέπει μέσα στον Δεκέμβριο να σπεύσουν για την τρίτη δόση του εμβολίου, ώστε να μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να το εκδίδουν αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους χωρίς να χρειάζεται να παρέλθει το χρονικό διάστημα των 14 ημερών, που ίσχυε για τη δεύτερη δόση.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού της τρίτης δόσης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, βρίσκεται σε λειτουργία από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Παράδειγμα

  • Πολίτης 65 ετών ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του (έκανε δηλαδή και την δεύτερη δόση) στις 16 Ιουνίου 2021.
  • Εξέδωσε άρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού στις 30 Ιουνίου, δηλαδή 14 μέρες αργότερα, βάσει σχετικής πρόβλεψης που θεωρεί απαραίτητη την παρέλευση του διαστήματος δύο εβδομάδων για την ανάπτυξη επαρκών αντισωμάτων.
  • Η ισχύς του εν λόγω πιστοποιητικού παύει να ισχύει στις 30 Ιανουαρίου 2022
  • Επομένως ο εν λόγω πολίτης θα πρέπει να προχωρήσει στην τρίτη δόση στο διάστημα μεταξύ 30ης Δεκεμβρίου 2021 και 30ης Ιανουαρίου 2022


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ