Κορονοϊός – To success story της Πορτογαλίας: Πώς πέτυχε 86% εμβολιαστική κάλυψη


Την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη, αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη, έχει πετύχει η Πορτογαλία με ποσοστό που αγγίζει το 86%

Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη και αυτό πιστώνεται, σε μεγάλο βαθμό, σε έναν… ναύαρχο. Ο Henrique Gouveia e Melo μίλησε στο OPEN και εξήγησε πώς πέτυχε αυτό, που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο.

Τα βήματα που ακολουθήθηκαν

«Ήταν ένας συνδυασμός από παράγοντες. Πολεμήσαμε μια παράδοση αντιεμβολιασμού. Κινηθήκαμε σε 3 κρίσιμα σημεία. Με μια καλή οργάνωση πείσαμε τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά είχε και ο κόσμος την συνείδηση να μην δημιουργεί προβλήματα στον εμβολιασμό», είπε ο Henrique Gouveia e Melo.

«Οι Πορτογάλοι άκουσαν τη γλώσσα των πλεονεκτημάτων του εμβολιασμού. Κάναμε την αναλογία ενός πολέμου. Από τη μία πλευρά είναι ο ιός και από την άλλη ο λαός που πρέπει να προστατευτεί. Η συμβουλή που θα δίναμε στην ελληνική κυβέρνηση είναι να εξηγήσει ότι υπάρχουν 2 δρόμοι.

Ο δρόμος του μη εμβολιασμού είναι πολύ επικίνδυνος. Ο άλλος δρόμος είναι ασφαλής και επιστημονικός. Στον δρόμο του μη εμβολιασμού πεθαίνει 1 στους 50 ανθρώπους», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ