Κορονοϊός – To success story της Πορτογαλίας: Πώς πέτυχε 86% εμβολιαστική κάλυψη

Την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη, αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη, έχει πετύχει η Πορτογαλία με ποσοστό που αγγίζει το 86%

Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη και αυτό πιστώνεται, σε μεγάλο βαθμό, σε έναν… ναύαρχο. Ο Henrique Gouveia e Melo μίλησε στο OPEN και εξήγησε πώς πέτυχε αυτό, που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο.

Τα βήματα που ακολουθήθηκαν

«Ήταν ένας συνδυασμός από παράγοντες. Πολεμήσαμε μια παράδοση αντιεμβολιασμού. Κινηθήκαμε σε 3 κρίσιμα σημεία. Με μια καλή οργάνωση πείσαμε τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά είχε και ο κόσμος την συνείδηση να μην δημιουργεί προβλήματα στον εμβολιασμό», είπε ο Henrique Gouveia e Melo.

«Οι Πορτογάλοι άκουσαν τη γλώσσα των πλεονεκτημάτων του εμβολιασμού. Κάναμε την αναλογία ενός πολέμου. Από τη μία πλευρά είναι ο ιός και από την άλλη ο λαός που πρέπει να προστατευτεί. Η συμβουλή που θα δίναμε στην ελληνική κυβέρνηση είναι να εξηγήσει ότι υπάρχουν 2 δρόμοι.

Ο δρόμος του μη εμβολιασμού είναι πολύ επικίνδυνος. Ο άλλος δρόμος είναι ασφαλής και επιστημονικός. Στον δρόμο του μη εμβολιασμού πεθαίνει 1 στους 50 ανθρώπους», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here