Νησιά εμβολιασμός τρίτη δόση: Το σχέδιο για τον εμβολιασμό στα νησιά

Νησιά εμβολιασμός τρίτη δόση: Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», όπως είχε ονομαστεί την Άνοιξη, θα ξεκινήσει και πάλι να «τρέχει» στα νησιά, προκειμένου οι νησιώτες να κάνουν την αναμνηστική δόση. Ο  εμβολιασμός στα νησιά σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται κανονικά, ωστόσο θα υπάρξει ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να εμβολιαστούν  fast track οι πολίτες με την αναμνηστική δόση.

Έτσι όσοι μένουν σε νησιά με μεγάλο αριθμό κατοίκων θα μπορούν προσέρχονται στα νοσοκομεία και τις υγειονομικές δομές προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση, ενώ στα μικρά νησιά έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατοίκων και των εργαζομένων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες. Σημειώνεται πως η εμβολιαστική κάλυψη είναι μεγάλη, καθώς σύμφωνα και με τον επιδημιολογικό χάρτη, αυτή ξεπερνά το 65% σχεδόν σε όλα τα νησιά της χώρας. Κι ενώ δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των εμβολιασμών με τρίτη δόση, ώστε να μην υπάρχουν περισσότερες «τρύπες» στο τείχος ανοσίας όσο μπαίνουμε στον βαθύ χειμώνα, κυβέρνηση και επιστήμονες θα ξεκινήσουν από σήμερα να παρατηρούν την αποδοτικότητα των νέων μέτρων.

Επιτήρηση και επαναξιολόγηση εβδομάδα με την εβδομάδα

Το γεγονός πως το μοντέλο Τσιόδρα δείχνει αύξηση κατά 200 επιπλέον ασθενών στις ΜΕΘ μέσα σε τρεις εβδομάδες -δείχνει δηλαδή πως οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 800 στις 13 Δεκεμβρίου- έχει σημάνει καμπανάκι στους ειδικούς. Για τον λόγο αυτό τα μέτρα θα εξετάζονται κάθε εβδομάδα με την επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να γνωμοδοτεί στην κυβέρνηση και σε συνάρτηση με την επιδημιολογική κατάσταση να εισηγείται αλλαγές αν οι συνθήκες το απαιτούν. Κι ενώ μερίδα των ειδικών θεωρεί πως τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα θα φανούν γρήγορα και στους επιδημιολογικούς δείκτες, αν τελικά αυτό δεν συμβεί, τότε το νέο πακέτο μέτρο προκειμένου να σωθούν τα Χριστούγεννα θα είναι αναπόφευκτο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here