Κρέμα χεριών αβοκάντο: Μια μάσκα για τα χέρια σας που προσφέρει θρέψη και ενυδάτωση


Πιθανόν όλοι να πλένουμε τα χέρια μας λίγο πιο συχνά από ό,τι συνήθως αυτή τη στιγμή. Το πλύσιμο με σαπούνι και νερό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνουμε τα βακτήρια και τους ιούς, αλλά δυστυχώς διαλύει επίσης και τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός μας. Επιπλέον, όταν συνδυάζεται με έντονη χρήση απολυμαντικού χεριών, οι ξηραντικές επιδράσεις της αλκοόλης μπορεί να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Εκτός από την κρέμα χεριών, θα ήταν καλό να χρησιμοποιούμε μια σπιτική μάσκα χεριών για να αποτρέψουμε το σκάσιμο και τον ερεθισμό του δέρματός μας.

Η μάσκα χεριών από αβοκάντο αποτελεί την καλύτερη επιλογή, καθώς θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του δέρματος ου έχει υποστεί ζημιά από το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών και τη χρήση απολυμαντικού χεριών. Το έξτρα παρθένο αβοκάντο περιέχει πολλά ευεργετικά συστατικά που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για ξηρό ή ταλαιπωρημένο δέρμα. Αυτό περιλαμβάνει φυτικές στερόλες, μέταλλα και μια ποικιλία λιπαρών οξέων που βοηθούν στην ενίσχυση του δέρματος, επιταχύνει την επούλωση των πληγών και αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά πλούσιο σε καροτενοειδή και βιταμίνη Ε.

Παρασκευάσματα:

  • Γάντια
  • Μεταλλικό μπολ
  • Μίξερ χειρός
  • Μεταλλικό σύρμα
  • Σπάτουλα σιλικόνης
  • Γυάλινο βάζο για αποθήκευση

Υλικά Συνταγής:

  • 2 κ. σ. έλαιο αβοκάντο ή βούτυρο αβοκάντο
  • 2-3 κ. γ. μελισσοκέρι
  • 1 κ. γ. σκόνη χοληστερόλης
  • 1/4 κ. γ. έλαιο βιταμίνης Ε
  • Μικρό κομμάτι κερί πράσινου τσαγιού (προαιρετικό)

Παρασκευή μάσκας:

  1. Τοποθετούμε το κερί μέλισσας, το έλαιο αβοκάντο, τη βιταμίνη Ε και το κερί πράσινου τσαγιού σε ένα μεταλλικό μπολ.
  2. Όπως κάνουμε το μπεν μαρί, με τον ίδιο τρόπο ζεσταίνουμε το μείγμα της μάσκας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Μόλις το μείγμα ρευστοποιηθεί και απαλλαγεί από σβόλους, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη σκόνη χοληστερόλης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί. Προσοχή! Μην το αφήσεις να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό σβώλων. Θέλουμε η μάσκα να έχει λεία, κρεμώδη υφή.
  6. Βγάζουμε τη μάσκα χεριών από το ψυγείο. Σε αυτό το σημείο θα είναι σκούρο πράσινο, αλλά θα ανοιχτεί μόλις χτυπηθεί με το μίξερ.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τη μάσκα μέχρι να πάρει ανοιχτό πράσινο χρώμα και να αποκτήσει μια κρεμώδη σύσταση με απαλές κορυφές.
  8. Μεταφέρουμε τη μάσκα χεριών μας σε γυάλινο δοχείο για αποθήκευση.

Η μάσκα χεριών μας είναι έτοιμη! Χρησιμοποίησέ την 2 φορές την εβδομάδα και, είμαι σίγουρη, ότι τα αποτελέσματά της θα φανούν αμέσως!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ