Μητσοτάκης υγειονομικοί: Bonus σε 100.000 υγειονομικούς στο ύψος του 1/2 μισθού τους


Ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης με θέμα τις αυξήσεις των τιμών που πλήττει τον πλανήτη. Εκεί αναφέρθηκε στις έντονες πληθωριστικές τάσεις, τις οποίες υφίσταται κάθε χώρα στον κόσμο με την εκτίναξη των τιμών. Από τον κλάδο της ενέργειας, αυτές οι τάσεις συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα προϊόντα αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Πρωθυπουργός στη Βουλή, έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό με 2,6%, την στιγμή που χώρες όπως η Ισπανία βρίσκονται στο 5,4%. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα κλείσει ταμειακά ο χρόνος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ορισμένες επιπλέον παροχές ως προς την προστασία των ασθενέστερων ατόμων στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε τρεις ακόμη πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να ενισχύσουν αυτούς τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη:

  •  Όπως συνέβη το 2020 και σύμφωνα με δημόσια δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 ενεργούς υγειονομικούς και προσωπικό του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας. Ένα μέσο ποσό ύψους 900 περίπου ευρώ θα τους αποδοθεί άμεσα μέσα στον Δεκέμβριο.
  • Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους, δηλαδή σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο. Η ενίσχυση θα ανέρχεται στα 250 ευρώ με προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε άλλο μέλος της οικογένειάς τους.
  • Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία, ακριβώς στο ύψος των 250 ευρώ.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ