Κωστας Σκανδαλίδης: «Μας λείπει πολύ η Φωφη Γεννήματα» – «Τα μέτρα που παίρνετε είναι ασπιρίνες»


Μέσω του Κώστα Σκανδαλιδη ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τοποθετήθηκε το ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια. «Προσέρχομαι εκπροσωπώντας την Φώφη Γεννηματά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα για την ομόθυμη συμπαράσταση. Όσο για εμάς η παρακαταθήκη που μας άφησε για την ενότητα του χώρου μας συνυπάρχει με το θετικό υπόδειγμα που αφήνει πίσω της και την σημαντική της προσφορά. Μας λείπει και μας λείπει πολύ» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για δραματική κατάσταση στην κοινωνία, δυσβάσταχτη φορολογία, εργασιακή ανασφάλεια και ελλιπή μέτρα από πλευράς της κυβέρνησης.

«Κύριε πρωθυπουργέ, άκουσα με πολλή προσοχή τα επιχειρήματα σας και την δική σας αλήθεια για τον καλπάζοντα πληθωρισμό. Δυστυχώς επιμείνατε και μείνετε στο μέρος της αλήθειας που συμφωνεί μαζί σας και σας βολεύει. Είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω το μέρος της αλήθεια σας για τους εξωγενείς παράγοντες. Υπάρχει όμως και το μέρος της αλήθειας που από κρύψατε και δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Δεν είπατε για παράδειγμα ότι η χώρα ήταν ακριβή και όταν ο πληθωρισμός ήταν αρνητικός. Ότι ο Έλληνας πληρώνει από τότε με το μέσο εισόδημα του το 64% του ευρωπαϊκού, 73% υψηλότερες τηλεπικοινωνίες» ανέφερε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έκανε ευθεία επίθεση στις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. «Η κυβέρνηση μας λέει ότι ο πληθωρισμός είναι πρόσκαιρο φαινόμενο που κάποτε θα μας αφήσει αξιωματικά. Γι’ αυτό δεν κάνετε τον παραμικρό έλεγχο στις αγορές και τις τιμές; Γι’ αυτό το ενώ έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μέτρα κατά της κερδοσκοπίας, ούτε καν το σκέφτεστε; Αφού είναι προσωρινό το φαινόμενο, παίρνουμε και προσωρινά μέτρα. Καλοδεχούμενα είναι αυτά τα μέτρα τα οποία στις σημερινές συνθήκες προφανώς και θα ψηφίσουμε, αλλά είναι ασπιρίνες σε βαριά αρρώστια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ