Περιποίηση μαλλιών: Προϊόντα ομορφιάς για τα μαλλιά σας κατευθείαν από την κουζίνα σας


Οι περισσότερες γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες πια, έχουν μια σχέση αγάπης με τα μαλλιά τους. Βασικά, όλοι θέλουμε να έχουμε καθαρά και λαμπερά μαλλιά. Τα θαμπά μαλλιά και η σπασμένη και φριζαρισμένη τρίχα μπορεί εύκολα να μας χαλάσουν το χτένισμα αλλά και την διάθεση. Η σωστή και περιποιημένη τρίχα διευκολύνει την εμφάνιση και τη ζωή μας. Γιατί κακά τα ψέματα, είναι άλλο να παλεύεις να στρώσεις ένα μαλλί με αδύναμη τρίχα και με θαμπάδα και άλλο ένα περιποιημένο και δυνατό.

Μπορεί όμως τελικά, να γίνει σωστή φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής μας, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα ακριβά προϊόντα του εμπορίου, που πολλά υπόσχονται και πολλές φορές, λίγα κάνουν; Η απάντηση -ευτυχώς για όλους μας- είναι ναι. Υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα και πολλά από αυτά, βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια και στο ψυγείο σας.

Προϊόντα ομορφιάς κατευθείαν από την κουζίνα σας

  • Μπύρα: Η μπύρα θρέφει τις ρίζες και επανορθώνει την κατεστραμμένη τρίχα. Την χρησιμοποιείτε μετά το λούσιμο, βρέχεται τα μαλλιά με αυτήν, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και κάνετε ένα απαλό μασαζ για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, την αφήνετε για 5 λεπτά και ξεβγάζετε καλά. Αρκεί εφαρμογή 1 φορά στις 15 μέρες, για να δυναμώσουν τα μαλλιά σας.
  • Αυγά: Είναι γνωστό, ότι τα αυγά είναι πηγή πρωτεΐνης, λεκιθίνης και λιπαρών οξέων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, βοηθούν την τρίχα να δυναμώσει και να γίνει παχύτερη. Για να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών θα χρειαστεί να χτυπήσετε καλά δύο αβγά και να προσθέσετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Θα εφαρμόσετε τη μάσκα στα μαλλιά σας και θα την αφήσετε για 30 λεπτά. Έπειτα θα ξεπλύνετε και θα λούσετε πολύ καλά, αλλά προσοχή, όχι με ζεστό νερό, γιατί θα δυσκολευτείτε πολύ να αφαιρέσετε το αυγό με το ζεστό νερό.
  • Μαγιονέζα: Η μαγιονέζα περιέχει αμινοξέα, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά και είναι ιδανική για να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών που θα κάνει τα μαλλιά σας, δυνατά, απλά και λαμπερά. Απλώστε την σε όλο το κεφάλι, καλύπτοντας καλά τα μαλλιά, αφήστε τη να δράσει για είκοσι περίπου λεπτά και ύστερα ξεβγάλετε καλά και λουστείτε. Κι εδώ καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό.
  • Μηλόξυδο: Ένας ακόμα τρόπος, που θα σας βοηθήσει με τη θαμπάδα και το φριζάρισμα, είναι το μηλόξυδο, που είναι και πολύ απλό στην παρασκευή του. Απλώς φτιάχνετε ένα μείγμα με ένα μέρος νερό και ένα μέρος μηλόξυδο και το απλώνετε πάνω στα μαλλιά σας. Το αφήνετε για πέντε λεπτά κάνοντας απαλό μασάζ και ύστερα ξεπλένετε καλά.

Όλοι οι παραπάνω τρόποι είναι πολύ αποτελεσματικοί, για να αποκτήσετε μαλλιά δυνατά και όμορφα,
που θα ξεμπλέκονται εύκολα και χωρίς να χρησιμοποιήσετε προϊόντα του εμπορίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ