Απογραφή 2021: Τι να κάνετε εάν δεν έχετε λάβει φάκελο από τους απογραφείς ακόμα;


Η απογραφή 2021 έχει ξεκινήσει και πολλά νοικοκυριά έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτοαπογραφής. Μέσω της απογραφής, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) πρόκειται να συγκεντρώσει πολλά χρήσιμα δεδομένα για τον πληθυσμό της Ελλάδας, την ποιότητα διαβίωσης και την καθημερινότητα των πολιτών. Ωστόσο, μέχρι τώρα πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν λάβει ακόμη φάκελο από τους απογραφείς. Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Αθανάσιος Θανόπουλος, καθησύχασε το κοινό λέγοντας πως έχει προβλεφθεί και θα δοθεί παράταση.

Αρχικά ως ημερομηνία μέχρι την οποία θα έπρεπε όλοι οι πολίτες να έχουν αυτοαπογραφεί είχε οριστεί η 26η Νοεμβρίου 2021. Όμως μετά τις τελευταίες πληροφορίες περί καθυστερήσεων στην αποστολή των φακέλων, αυτή η εκτίμηση φαίνεται να απομακρύνεται. Πολλοί θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και ένας από τους λόγους της καθυστέρησης είναι ο απρόσμαενα μεγάλος όγκος των παραιτήσεων από μεριάς των απογραφέων. Αφού οι οργανικές θέσεις που είχαν καλυφθεί πλέον έχουν μειωθεί κατά πολύ, είναι λογικό να δημιουργούνται κενά και η διαδικασία της απογραφής να παίρνει περισσότερο χρόνο.

Πέρα από τις παραιτήσεις, υπάρχουν προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ. Ο μεγάλος όγκος κλήσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και οι απογραφείς θα πρέπει να εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα στο κινητό τους, έτσι ώστε να απαντούν απευθείας τις κλήσεις που τους αναλογούν. Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, επομένως, η αυτοαπογραφή πρόκειται να πάρει μεγαλύτερο χρόνο. Εξάλλου, ακόμη και αν λάβει κάποιος τις επόμενες ημέρες τον φάκελο, θα είναι άδικο να αναγκαστεί να συμπληρώσει την απογραφή με πίεση χρόνου.

Συνεπώς, ακόμα και αν δεν έχετε λάβει τον φάκελο της απογραφής μέχρι αυτή την στιγμή, δεν θα πρέπει να πανικοβάλλεστε. Αντιθέτως, δεν είστε μόνοι. Πολύς κόσμος ακόμη περιμένει και έχει υπάρξει ειδική μέριμνα εκ μέρους της ΕΛΣΤΑΤ για να δοθεί παράταση και να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να απογραφούν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ