Δέρμα: Τροφές που γερνάνε πρόωρα την επιδερμίδα του προσώπου


Το δέρμα και τα μαλλιά μας επηρεάζονται σημαντικά από τις τροφές που καταναλώνουμε. Οι διατροφικές μας επιλογές έχουν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην υγεία του οργανισμού όσο και στην εξωτερική μας εμφάνιση

Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν τροφές που «προσθέτουν χρόνια» στην επιδερμίδα και μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από ό,τι είμαστε στην πραγματικότητα;

Τροφές που γερνάνε πρόωρα το δέρμα του προσώπου

  • Ζάχαρη: Όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο, επηρεάζει αρνητικά σχεδόν κάθε πτυχή της υγείας. Το σώμα χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα ζάχαρης για να λειτουργήσει. Αλλά η υπερβολική ζάχαρη έχει αρνητικές επιπτώσεις. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο. Επίσης, αυξάνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών και συμβάλλει προς την ανάπτυξη του καρκίνου. Προσβάλλει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και καταστρέφει την ελαστίνη και το κολλαγόνο, πρωτεΐνες που μας προσφέρουν σφριγηλό και ελαστικό δέρμα.
  • Αλάτι: Το νάτριο στο αλάτι αυξάνει την πίεση του αίματος, ενώ η υπερβολική κατανάλωση αλατιού αναγκάζει τον οργανισμό να κάνει κατακράτηση υγρών. Αυτό με τη σειρά του δυσκολεύει την ροή του αίματος μέσα από τις αρτηρίες. Η αυξημένη πίεση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την καρδιά. Όπως και η ζάχαρη, έτσι και το αλάτι περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες σε πολλές από τις έτοιμες τροφές που καταναλώνουμε. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κόπωση, αδυναμία και αύξηση του βάρους.
  • Τρανς λιπαρά: Είναι φυτικά έλαια που μετατρέπονται με τεχνητό τρόπο σε στερεά μορφή και χρησιμοποιούνται στις μεταποιημένες τροφές για να ενισχύσουν την υφή και τη γεύση τους. Η χειρότερη επίπτωση της υπερβολικής κατανάλωσης τρανς λιπαρών είναι η αύξηση του σωματικού βάρους. Τα επιπλέον κιλά κάνουν όλα τα όργανά σας να εργάζονται σκληρότερα από το φυσιολογικό για να λειτουργήσουν σωστά και να παρέχουν στο αίμα όλες τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που είναι απαραίτητα στον οργανισμό. Το σώμα είναι σε μια διαρκή κατάσταση ανανέωσης και «επιδιόρθωσης», αλλά το αυξημένο σωματικό βάρος καθυστερεί αυτήν τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι από την πραγματικότητα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ