Αθλητισμός διαβήτης: Εύκολες και αποτελεσματικές επιλογές άσκησης για άτομα με διαβήτη [vid]

Όσον αφορά τη διαχείριση του διαβήτη, η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς συμμάχους σας. Οι τακτικές προπονήσεις μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο και την αρτηριακή σας πίεση, να ενισχύσουν την ενέργειά σας και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, και χωρίς στρες. Αν δεν είστε φαν του γυμναστηρίου, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές.

  • Περπάτημα

Ένας ιδανικός τρόπος να ασκηθείτε και να πάρετε καθαρό αέρα. Το περπάτημα μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος σας. Μια γρήγορη βόλτα 30 λεπτών έως μίας ώρας, 3 ή 4 φορές την εβδομάδα είναι ένας καλός τρόπος για να πετύχετε τον στόχο σας, να διαχειριστείτε τον διαβήτη. Μόλις το κάνετε συνήθεια, μπορεί να σας ανταμείψει, ειδικά καθώς θα παρακολουθείτε τα βήματά σας και την πρόοδό σας.

  • Χορός

Αυτός μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνετε την άσκησή σας καθημερινή ρουτίνα. Απλώς κινηθείτε για 25 λεπτά, στο ρυθμό της αγαπημένης σας μουσικής, 3 ημέρες την εβδομάδα για να βοηθήσετε την καρδιά σας, να μειώσετε το σάκχαρό σας, να μειώσετε τα επίπεδα στρες και να κάψετε θερμίδες.

  • Κολύμπι

Πρόκειται για μια αερόβια άσκηση που δεν καταπονεί τις αρθρώσεις σας. Σας επιτρέπει επίσης να δουλέψετε τους μύες στο πάνω και κάτω μέρος του σώματός σας ταυτόχρονα. Η κολύμβηση έχει επίσης ουσιαστικά οφέλη για την καρδιά, ενώ μπορεί ακόμη να μειώσει τη χοληστερόλη στο αίμα και να σας βοηθήσει να κάψετε αρκετές θερμίδες.

  • Ποδήλατο

Είτε χρησιμοποιείτε στατικό ποδήλατο, είτε βγαίνετε στο δρόμο, 30 λεπτά την ημέρα 3 έως 5 φορές την εβδομάδα μπορούν να αυξήσουν τον καρδιακό σας ρυθμό, να “κάψουν” το σάκχαρο στο αίμα και να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος χωρίς να βλάψετε τα γόνατά σας ή άλλες αρθρώσεις.

  • Ανεβοκατεβείτε σκάλες

Αυτός μπορεί να είναι ένας υγιεινός και εύκολος τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να κάνετε την καρδιά και τους πνεύμονές σας να λειτουργούν πιο γρήγορα, ειδικά εάν έχετε διαβήτη τύπου 2. Το να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες για 3 λεπτά περίπου μία ή δύο ώρες μετά το γεύμα είναι ένας καλός τρόπος για να “κάψετε” το σάκχαρο στο αίμα. Μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε υπάρχει σκάλα, όπως και όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τη δουλειά.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here