Άγχος Αυτοφροντίδα: Το παιχνίδι είναι σημαντική πηγή χαλάρωσης και τόνωσης και για τους ενήλικες


Μπορεί να έχετε ακούσει ότι ο διαλογισμός και η άσκηση είναι αποτελεσματικοί τρόποι για την ανακούφιση από το άγχος, αλλά δραστηριότητες που οι ενήλικες τείνουν να αποδίδουν στα παιδιά είναι επίσης υπέροχοι τρόποι για να τονώσετε τη διάθεσή σας, να ζήσετε τη στιγμή και να μειώσετε το άγχος. Για την ακρίβεια, το παιχνίδι δεν είναι μόνο απαραίτητο για τα παιδιά – είναι επίσης μια σημαντική πηγή χαλάρωσης και τόνωσης για τους ενήλικες.

Καθώς μεγαλώνουμε, δυσκολευόμαστε να βγούμε από τις ζώνες άνεσής μας και να εμπλακούμε σε νέες, διασκεδαστικές δραστηριότητες. Ωστόσο, η επέκταση των ενδιαφερόντων σας στον ελεύθερο χρόνο δεν είναι μόνο ηρεμιστική, αλλά σας βοηθά επίσης να διαχειριστείτε τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. Επιπλέον, το παιχνίδι συνδέεται με βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, προώθηση της δημιουργικότητας, πρόληψη της απώλειας μνήμης, μείωση της κατάθλιψης και ενίσχυση των σχέσεών σας με τους άλλους.

Διασκεδαστικές και χαλαρωτικές δραστηριότητες για να ανακουφίσετε το άγχος – Μερικές ιδέες

  • Μαγειρέψτε μια νέα συνταγή. Το να χρησιμοποιήσετε τις πέντε αισθήσεις σας για να μαγειρέψετε μία νέα συνταγή έχει μία χαλαρωτική επίδραση. Επιπλέον, το μαγείρεμα και ειδικότερα το ψήσιμο έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες. Πάρτε για παράδειγμα το ψήσιμο του ψωμιού: χρησιμοποιείτε την αίσθηση της αφής όταν ζυμώνετε, την όραση όταν βλέπετε το ψωμί να φουσκώνει, τη μυρωδιά όταν ψήνεται και τη γεύση όταν το τρώτε και απολαμβάνεται τους καρπούς της προσπάθειάς σας.
  • Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στην τέχνη. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας. Πιάστε ένα πινέλο και μάθετε για τους διαφορετικούς τρόπους ζωγραφικής (ακουαρέλα, ακρυλικό) ή απλώς χρωματίστε ένα βιβλίο ζωγραφικής. Υπάρχουν βιβλία ζωγραφικής ειδικά σχεδιασμένα για ενήλικες με υπέροχες φυσικές σκηνές.
  • Συμπληρώστε ένα παζλ. Πάρτε ένα τεράστιο παζλ (1.000 κομμάτια) απλώστε το στο τραπέζι ή στο πάτωμα και ξεκινήστε τη συναρμολόγησή του. Εάν μάλιστα, συνηθίζατε να το κάνετε ως παιδιά, η νοσταλγία που πιθανώς θα αισθανθείτε, μπορεί να ενισχύσει τα αγχολυτικά του οφέλη.
  • Παίξε παιχνίδια! Ειδικά τα ομαδικά παιχνίδια αποδεδειγμένα προάγουν το γέλιο και ενισχύουν τη συντροφικότητα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ