Σεξ άνδρας ηλικία: Τι αλλάζει στη σεξουαλική σας ζωή καθώς μεγαλώνετε


Καθώς μεγαλώνετε, το σεξ δεν είναι το ίδιο όπως ήταν στα 20 σας — αλλά μπορεί να είναι ακόμα ικανοποιητικό. Σε αντίθεση με τους κοινούς μύθους, το σεξ δεν είναι μόνο για τους νέους. Πολλοί ηλικιωμένοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους μέχρι τα 80 τους, ή ακόμη και μετά. Μια υγιής σεξουαλική ζωή δεν είναι μόνο ικανοποιητική, αλλά είναι επωφελής και για άλλες πτυχές της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής υγείας και της αυτοεκτίμησής σας.

Τι αλλάζει καθώς μεγαλώνετε;

Καθώς οι άνδρες γερνούν, τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται και οι αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία είναι συχνές. Αυτές οι φυσιολογικές αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ανάγκη για περισσότερη τόνωση για την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης και του οργασμού
  • Πιο σύντομοι οργασμοί
  • Λιγότερο σπέρμα
  • Απαιτείται περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί μια άλλη στύση μετά την εκσπερμάτιση

Μπορεί να αισθάνεστε άγχος για αυτές τις αλλαγές, αλλά να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να σταματήσουν την απόλαυση του σεξ. Η προσαρμογή σας στο σώμα που αλλάζει μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τη σεξουαλική σας ρουτίνα ώστε να περιλαμβάνει περισσότερη διέγερση.

Προβλήματα υγείας

Η υγεία σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ζωή και τη σεξουαλική σας απόδοση. Η κακή υγεία ή οι χρόνιες παθήσεις υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις ή η αρθρίτιδα, κάνουν το σεξ πρόκληση. Επιπλέον, ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και πολλά φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία. Αλλά μην τα παρατάτε. Εσείς και ο.η σύντροφός σας μπορείτε να πειραματιστείτε για να βρείτε τρόπους προσαρμογής στις αλλαγές. Για παράδειγμα, εάν ανησυχείτε για το σεξ μετά από καρδιακή προσβολή, μιλήστε με το γιατρό σας για τις ανησυχίες σας. Εάν ο πόνος της αρθρίτιδας είναι πρόβλημα, δοκιμάστε διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε θερμότητα για να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις πριν ή μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μείνετε θετικοί και επικεντρωθείτε σε τρόπους σεξουαλικής επικοινωνίας και επαφής που λειτουργούν για εσάς και τον/την σύντροφό σας.

Σεξ και συναισθηματικά ζητήματα

Σε οποιαδήποτε ηλικία, τα συναισθηματικά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλικότητά σας. Πολλά ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας αναφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή, επειδή έχουν λιγότερους περισπασμούς, περισσότερο χρόνο και ιδιωτικότητα και δεν ανησυχούν για την εγκυμοσύνη. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ηλικιωμένοι αισθάνονται άγχος σχετικό με προβλήματα υγείας, οικονομικές ανησυχίες και άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η κατάθλιψη μπορεί να μειώσει την επιθυμία και το ενδιαφέρον σας για σεξ. Εάν αισθάνεστε ότι μπορεί να έχετε κατάθλιψη, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ