ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ


Ο Μάικλ Κόεν, ο κάποτε έμπιστος προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, αφού εξέτισε ποινή τριών ετών για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και για άλλα αδικήματα.

Ο 55χρονος Κόεν είπε στους δημοσιογράφους, έξω από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν, ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να διασφαλίσει ότι «και άλλοι θα λογοδοτήσουν για τις βρόμικες δουλειές τους και ότι κανείς δεν θα είναι υπεράνω του νόμου».

Λίγα λεπτά αργότερα ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία του, στην οποία παρουσιάζει τα έγγραφα αποφυλάκισής του. «Έτσι μοιάζει λοιπόν η ελευθερία!» έγραψε στη λεζάντα.

Στη φωτογραφία, ο γκριζαρισμένος Κόεν φορά τζιν και ένα μαύρο τζάκετ, καθισμένος στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου.

Ο Κόεν, ο οποίος εκπροσώπησε τον εαυτό του σε όλη τη δικαστική περιπέτειά του, δήλωσε ένοχος τον Δεκέμβριο του 2018 για φοροδιαφυγή, παραβίαση του εκλογικού νόμου και άλλα αδικήματα. Λόγω της πανδημίας και της εξάπλωσής της Covid-19 στις φυλακές, έμεινε στη φυλακή του Ότισβιλ για περίπου έναν χρόνο και εξέτισε το υπόλοιπο της ποινής του στο πολυτελές διαμέρισμά του στην Παρκ ‘Αβενιου, σε κατ’ οίκον περιορισμό. Προσπάθησε να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό στις 29 Μαΐου, έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, αλλά ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ