ΣΥΡΙΖΑ: «Αρνητής της πραγματικότητας» ο Μητσοτάκης – Η αποτίμηση για τη συζήτηση για την ακρίβεια


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσπάθεια «διαστρέβλωσης» της πραγματικότητας.

Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός προσήλθε χθες στη Βουλή προκειμένου να διαστρεβλώσει τη πραγματικότητα και για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από το πραγματικό πρόβλημα, παρουσιάζοντας την εικόνα μίας «παραδεισένιας» χώρας, όπου η οικονομία «καλπάζει» και οι κάτοικοι της απολαμβάνουν της ανάπτυξης, καταθέτουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμώντας τα όσα συνέβησαν χθες στο Κοινοβούλιο.

Αντλώντας, προφανώς, έμπνευση από την επικαιρότητα των τελευταίων ημέρων, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αρνητή της πραγματικότητας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την ακρίβεια που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αυτόν τον προσδιορισμό για τον πρωθυπουργό, προκειμένου να περιγράψει τα όσα επικαλέστηκε κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του, ο δεύτερος.

Στη Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η φράση «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον αρχηγό τους, δείχνει τον πανικό και τον εκνευρισμό στον οποίο βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντήσουν σε μία τέτοια στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.

Επομένως, δεν στέκονται τόσο σε αυτή την αποστροφή του πρωθυπουργού, όσο στη προσπάθεια που θεωρούν ότι έκανε για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να παρουσιάσει την εικόνα ότι στην Ελλάδα όλα βαίνουν καλώς, «κερδίζοντας» έτσι με το «σπαθί» του τον χαρακτηρισμό του «αρνητή της πραγματικότητας».

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αποπειράθηκε να στρέψει την κουβέντα από την ακρίβεια, στις παροχές-κοροϊδία που εξήγγειλε. Για ακρίβεια και ανατιμήσεις, προσθέτουν, δεν είπε τίποτα απολύτως, παρά μόνο ότι η ακρίβεια οφείλεται στην «εκρηκτική ανάπτυξη» και ότι είναι παροδικό φαινόμενο και θα περάσει.

Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζουν πως έκανε, όταν κάγχαζε ότι νίκησε και την πανδημία. «Από τη πολύ νίκη φτάσαμε χθες πάνω από 600 διασωληνωμένους και 100 νεκρούς την ημέρα. Η ακρίβεια διαλύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις η πανδημία θερίζει και βρίσκεται εκτός ελέγχου και ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει πως κερδίζει τις μάχες – στον δικό του, παράλληλο κόσμο», σημείωναν οι ίδιες ανώτατες κομματικές πηγές.

Από τη Κουμουνδούρου τονίζουν ότι όλο του το αφήγημα ήταν πως η ακρίβεια είναι -και αυτή- ένα παγκόσμιο φαινόμενο, προσπαθώντας να πείσει ότι ο ίδιος, για ακόμα μια φορά, δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη. Βέβαια, συνεχίσουν, δεν είπε για ποιο λόγο η Ελλάδα όπως και στην πανδημία, έτσι και στην ακρίβεια, καταγράφει πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στις τιμές ρεύματος.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που καταγράφουν για τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή, ήταν ότι για ακόμα μία φορά απέρριψε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κατατεθεί και με τροπολογίες, όπως είναι η αύξηση κατώτατου μισθού, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κατώτατα επιτρεπόμενα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ.

Παροχές-κοροϊδία

Ως προς τις παροχές που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, κάνουν λόγο για κοροϊδία που σπάει όλα τα κοντέρ. Όπως σημειώνουν:

-Αφού πρώτα έκοψε το κοινωνικό μέρισμα από τον προϋπολογισμό για να δώσει 900 εκατ. ευρώ «προίκα» για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης και αφού κατήργησε τη μόνιμη 13η σύνταξη – την οποία χαρακτήριζε ψίχουλα- για τους χαμηλοσυνταξιούχους και μισή για τις υψηλότερες συντάξεις, δίνει 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

-Αφού στον προϋπολογισμό του 2022 έκοψε 50 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για πολιτικές για ΑΜΕΑ, τάζει 250 ευρώ στους δικαιούχους ΑΜΕΑ.

-Και αφού άφησε τους υγειονομικούς στο έλεός τους να παλεύουν μόνοι τους στην πανδημία, χωρίς προσλήψεις, χωρίς καν να τους έχει πληρώσει τις εφημερίες και κόβει 820 εκατ. ευρώ για δαπάνες Υγείας, τώρα πάει να τους εξευμενίσει με μισό μισθό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ