Βουλγαρία λεωφορείο: Τραγικό δυστύχημα με τουλάχιστον 46 νεκρούς από λεωφορείο που απανθρακώθηκε


Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά, όταν ένα λεωφορείο έπιασε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο στη δυτική Βουλγαρία την Τρίτη. Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ επισκέπτηκε το σημείο και δήλωσε πως πρόκειται για μία τεράστια τραγωδία, αναφέροντας πως η εικόνα είναι πραγματικά τρομακτική και πως δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο ποτέ. Τα περισσότερα θύματα ήταν τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία.

Επτά άνθρωποι με εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, Σόφια, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Νικολάι Νικολόφ. Τα επτά αυτά άτομα πήδηξαν από το φλεγόμενο λεωφορείο και όλοι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ δήλωσε επίσης συγκλονισμένος για την τεράστια τραγωδία που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν ήταν ξεκάθαρα. Ωστόσο, το λεωφορείο φαινόταν να προσέκρουσε σε φράγμα αυτοκινητόδρομου είτε πριν είτε μετά την ανάφλεξη της φωτιάς. Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν το λεωφορείο απανθρακωμένο και πυρπολημένο στη μέση του αυτοκινητόδρομου. “Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα λεωφορείο πήρε φωτιά και συνετρίβη, ή συνετρίβη και μετά πήρε φωτιά”, είπε ο Νικόλοφ. Το υπουργείο ενημέρωσε αργότερα τον απολογισμό σε 46, ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν 53 άτομα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, είπε ότι ένα κονβόι με πούλμαν επέστρεφε στα Σκόπια από ένα ταξίδι διακοπών το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη. Το ατύχημα συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Struma περίπου 45 χιλιόμετρα δυτικά της Σόφιας κοντά στο χωριό Bosnek γύρω στις 2 π.μ. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν από τη Βόρεια Μακεδονία.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ