ΗΠΑ TSA: Η εντολή εμβολίου covid «δεν θα επηρεάσει τα ταξίδια διακοπών», λέει η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών


 ΗΠΑ TSA: Η εντολή εμβολίου κατά της COVID «δεν θα επηρεάσει τα ταξίδια διακοπών», λέει η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA, αναφέροντας ότι το 93% των εργαζομένων συμμορφώνεται. Οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι έπρεπε μέχρι τη Δευτέρα να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 Ο ταξιδιωτικός ειδικός προειδοποιεί ότι οι εντολές εμβολίων προκαλούν τεράστιες διακοπές Ο Mark Murphy συζητά τις «διαδοχικές επιπτώσεις» των εντολών εμβολίων σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των διακοπών.

Περίπου το 93% των υπαλλήλων της Διοίκησης Μεταφορών και Ασφάλειας συμμορφώνονται με την προθεσμία του Προέδρου Μπάιντεν για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ή εγκεκριμένη εξαίρεση, καταπνίγοντας τις ανησυχίες ότι η εντολή θα επηρεάσει τα ταξίδια διακοπών. Στις 22 Νοεμβρίου έληξε η προθεσμία για περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να παράσχουν αποδείξεις εμβολιασμού κατά της COVID-19, αφού το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου του Σεπτεμβρίου όρισε τα άτομα αυτά να εμβολιαστούν. «Περίπου το 93% των εργαζομένων στη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών @TSA συμμορφώνονται με τη σημερινή προθεσμία για την εντολή εμβολιασμού των ομοσπονδιακών υπαλλήλων και τις απαιτήσεις εξαίρεσης», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA Λίζα Φάρμπσταϊν τη Δευτέρα το πρωί.

«Η εντολή εμβολιασμού των εργαζομένων δεν θα επηρεάσει τα ταξίδια διακοπών», πρόσθεσε. “Χαρούμενη ημέρα των ευχαριστιών!” Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο γερουσιαστής Roger Wicker, R-Miss., και ο εκπρόσωπος John Katko, RN.Y., έστειλαν επιστολή στον διαχειριστή της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA, David Pekoske, εκφράζοντας την ανησυχία ότι θα υπήρχαν ελλείψεις προσωπικού υπό το φως της εντολής, μετά από μια τηλεοπτική συνέντευξη όπου ο Pekoske είχε πει ότι μόνο το 60% είχε εμβολιαστεί. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στο Fox News τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιτύχει συμμόρφωση κατά 95% σε όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν εκκρεμή ή εγκεκριμένα αιτήματα εξαίρεσης ή παράτασης.

Ο αξιωματούχος είπε ότι περισσότερο από το 90% αυτών των εργαζομένων έχουν κάνει τουλάχιστον ένα εμβόλιο, με «τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων να είναι πλήρως εμβολιασμένοι». “Αυτοί οι αριθμοί καθιστούν ένα πράγμα απολύτως σαφές: οι απαιτήσεις εμβολιασμού λειτουργούν”, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η προθεσμία της 22ης Νοεμβρίου “δεν είναι το τελικό σημείο”, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να βλέπουν ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να παρέχουν τις πληροφορίες τους και να εμβολιάζονται.

Ο Pekoske ήταν βέβαιος ότι ο οργανισμός θα ήταν έτοιμος να χειριστεί την αύξηση των ταξιδιωτών για διακοπές ανεξάρτητα από την εντολή του εμβολίου.

“Η εφαρμογή της εντολής θα καταστήσει τα ταξίδια ασφαλέστερα και υγιέστερα για όλους”, δήλωσε ο Pekoske.

«Έτσι, βλέπουμε μια αρκετά σημαντική αύξηση στον αριθμό των αξιωματικών μας που είναι εμβολιασμένοι και είμαι πολύ βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει καμία επίδραση για την Ημέρα των Ευχαριστιών».

Η εντολή εμβολιασμού του Μπάιντεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ελλείψεις προσωπικού στα σύνορα, τις φυλακές, τα αεροδρόμια «Είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο Pekoske στο «Good Morning America» του ABC, αλλά προειδοποίησε ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περιμένουν μεγάλους χρόνους αναμονής για να περάσουν από την ασφάλεια στα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα λόγω της αύξησης των ταξιδιωτών για διακοπές. Αεροπορικές εταιρείες που προετοιμάζονται για αυξημένα ταξιδιωτικά βίντεο για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων (AAA) προβλέπει ότι περισσότεροι από 53,4 εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν φέτος, κάτι που θα είναι η υψηλότερη αύξηση ενός έτους από το 2005.

Τα ταξίδια για τις διακοπές, σημείωσε η AAA, αυξήθηκαν κατά 13% από το 2020, φέρνοντας τους όγκους εντός του 5% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) δήλωσε ότι αναμένει να ελέγξει περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια των εορτών των Ευχαριστιών.

Οι ημέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση είναι συνήθως η Τρίτη και η Τετάρτη πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών και η Κυριακή μετά.

Ενώ ο όγκος ταξιδιών φέτος δεν αναμένεται να φτάσει τα προ της πανδημίας επίπεδα όταν σχεδόν 2,9 εκατομμύρια άτομα εξετάστηκαν σε σημεία ελέγχου ασφαλείας της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA σε εθνικό επίπεδο, ο οργανισμός είπε ότι αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερος μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών. “Προβλέπουμε ότι τα ταξίδια μπορεί να είναι πολύ κοντά στα προ-πανδημικά επίπεδα αυτές τις διακοπές, και είμαστε στελεχωμένοι και προετοιμασμένοι για τους ταξιδιώτες διακοπών.

Έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες που ενισχύουν τις ικανότητες ανίχνευσης και μειώνουν τη σωματική επαφή, και είναι εξίσου σημαντικό οι επιβάτες να είναι προετοιμασμένοι με ταξιδιωτικές συμβουλές για την πιο αποτελεσματική εμπειρία στο σημείο ελέγχου», είπε ο Pekoske.

«Με τα συνολικά ποσοστά εμβολιασμού να βελτιώνονται σε εθνικό επίπεδο και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα υγιεινά ταξίδια, θα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που ταξιδεύουν, γι’ αυτό προγραμματίστε εκ των προτέρων, παραμείνετε σε εγρήγορση και ασκήστε ευγένεια». Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA, υπάρχουν επί του παρόντος 273 υπάλληλοι της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA με ενεργείς λοιμώξεις από την COVID-19.

Αυτοί οι εργαζόμενοι «μένουν σπίτι για να κρατήσουν ασφαλές το επιβατικό κοινό».

Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA είπε επίσης ότι από την αρχή της πανδημίας COVID-19, ο οργανισμός είχε σωρευτικά 11.171 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19—10.898 από αυτούς τους υπαλλήλους ανάρρωσαν, αλλά 32 «δυστυχώς πέθαναν μετά τη μόλυνση από τον ιό».

Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών TSA είπε επίσης ότι δύο εργολάβοι προσυμπτωματικού ελέγχου έχουν επίσης πεθάνει μετά από λοιμώξεις από την COVID.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ