Δίκη ψευτογιατρού: Απίστευτη καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας


Οι δικηγόροι του ψευτογιατρού έθεσαν θέμα διακοπής της δίκης αφού όπως είπαν ο κατηγορούμενος νοσεί από κορονοιό και βρίσκεται σε οξυγόνο

Από διακοπή σε διακοπή πηγαίνει από το πρωί η δίκη του «ψευτογιατρού», που κατηγορείται για τους θανάτους 12 ανθρώπων, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας καθυστέρησε περίπου 1,5 ώρα το πρωί λόγω καθυστέρησης μιας εκ των ενόρκων, ενώ με την προσέλευσή της προέκυψε νέο εμπόδιο στο πρόσωπο του βασικού κατηγορουμένου της πολύκροτης υπόθεσης.

Οι δικηγόροι του «Dr Kontos», όπως συστηνόταν στους ασθενείς του, έθεσαν θέμα διακοπής της διαδικασίας αφού όπως είπαν το Σάββατο ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό» γιατί νοσεί από κορονοιό και βρίσκεται σε οξυγόνο.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος. Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» ανέφεραν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο.

Στην πρόταση για εξέταση του «ψευτογιατρού» από ιατροδικαστή, οι συνήγοροι των θυμάτων και των οικογενειών τους αντέδρασαν λέγοντας πως η πλευρά του κατηγορουμένου όφειλε να προσκομίσει στο δικαστήριο πιστοποιητικό πως έχει covid-19, αλλά και πως το αίτημα του κατηγορουμένου είναι παρελκυστικό.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του,το πιστοποιητικό» υπογράμμισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρου», Δημήτρης Κουσιουρής.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την μικρή αίθουσα στην οποία διεξάγεται η δίκη, η οποία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους, όταν δε η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση. «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» είπαν οι δικηγόροι.

Σημειώνεται, ότι για το ζήτημα αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει απευθυνθεί στη διοίκηση του Πρωτοδικείου, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το θέμα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15.00 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία. Την ίδια στιγμή, το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του «ψευτογιατρού» λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, όποτε εάν δεν έχει εκδοθεί απόφαση θα αφεθεί ελεύθερος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ