Σπιτικό αφρόλουτρο: Φτιάξτε το δικό σας αφρόλουτρο με αιθέριο ελαιο κίτρου


Έχεις συνειδητοποιήσει ότι τους χειμερινούς μήνες το δέρμα μας ξεφλουδίζει περισσότερο μετά το ντους; Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του ζεστού νερού που χρησιμοποιούμε, αλλά και λόγω του αφρόλουτρου. Επομένως, αν δεν επιθυμείς να έχεις ξηρή και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα, μάθε να φτιάχνεις το δικό σου αφρόλουτρο! Ενώ το σαπούνι μπορεί να σου αφήσει μία αίσθηση φαγούρας μετά το ντους, αυτό το θρεπτικό σαπούνι σώματος με εσπεριδοειδή (με λάδι καρύδας και κίτρο) θα δημιουργήσει υπέροχο αφρό χωρίς να ξηραίνει το δέρμα σου. Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι είναι υγρό σαπούνι Καστίλλης, λάδι καρύδας, φυτική γλυκερίνη, έλαιο jojoba, έλαιο βιταμίνης E και αιθέριο έλαιο κίτρου. Η φυτική γλυκερίνη έχει ενυδατικά οφέλη. Συγκρατεί την υγρασία του δέρματος και βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας.

Το έλαιο jojoba έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών δερματικών παθήσεων. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα χωρίς να φράζει τους πόρους. Η βιταμίνη Ε είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο κίτρου δίνει στο σώμα μας ένα αναζωογονητικό άρωμα που σίγουρα θα μας βοηθήσει να νιώσουμε ξύπνιοι και ζωντανοί το πρωί. Το έλαιο κίτρου μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Επομένως μπορείς είτε να χρησιμοποιείς αντηλιακό πριν από την έκθεση στον ήλιο ή να χρησιμοποιείς άλλα αιθέρια έλαια.

Εργαλεία που θα χρειαστούμε γα την παρασκευή του αφρόλουτρου:

  1. Ένα μικρό μπολ
  2. Ένα μπουκάλι με αντλία

Συνταγή:

  • ½ κούπα και 2 κ.σ. υγρό σαπούνι Καστίλλης
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας (μπορεί να αντικατασταθεί με έλαιο αμυγδάλου ή και ελαιόλαδου
  • 2 κ.σ. φυτική γλυκερίνη
  • 1 κ.σ. λάδι jojoba
  • 1 κ.σ. έλαιο βιταμίνης Ε
  • 20–40 σταγόνες αιθέριο έλαιο κίτρου ή πορτοκαλιού ή λεμονιού ή γκρέιπφρουτ.

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο με αντλία.
  3. Ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση.

Το αφρόλουτρό μας είναι έτοιμο! Αν το χρησιμοποιείς 2 -3 φορές την εβδομάδα, θα δεις πως το σώμα σου θα είναι πιο απαλό και λείο!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ