Ιταλία κορωνοϊός αντιεμβολιαστές: Νεκρός «αντιεμβολιαστής» που πήγε σε «κορωνοπάρτι» για να μολυνθεί


Ένας άνδρας φέρεται να πέθανε και άλλοι νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού συμμετείχαν σε «κορωνοπάρτι» με σκοπό να κολλήσουν τη νόσο. Συγκεκριμένα, ο 55χρονος άνδρας πέθανε στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα αφού μολύνθηκε από την Covid-19 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πόλη Bolzano στο Νότιο Τιρόλο της βόρειας Ιταλίας. Τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, λέγεται ότι νοσηλεύτηκαν στην περιοχή των Άλπεων αφού μολύνθηκαν από τον ιό σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Οι προϊστάμενοι υγείας πιστεύουν ότι οι ασθενείς είναι αντιεμβολιαστές που προσπάθησαν σκόπιμα να μολυνθούν, ώστε να αποκτήσουν το «πράσινο πάσο», το οποίο απαιτείται πλέον για εργασία και αναψυχή στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν οι πολίτες πάσο στη χώρα είναι είτε μέσω του εμβολιασμού είτε μετά από ανάρρωση από λοίμωξη Covid τους προηγούμενους έξι μήνες. Η Ιταλία, από την 15η Οκτωβρίου, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ζητά από όλους τους εργαζόμενους “πράσινο πάσο”, προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εργασίας. Εξαιρούνται εργαζόμενοι/ες σε καθεστώς τηλεργασίας. Την ίδια ώρα, οι πολίτες χρειάζονται το πάσο για την είσοδό τους σε σχεδόν όλους τους κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα, καφέ, γυμναστήρια, κινηματογράφους, θέατρα και εκθέσεις.

Ο Πάτρικ Φραντζόνι, συντονιστής της μονάδας κατά της Covid στο Μπολτσάνο, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Il Dolomiti: «Έχουμε λάβει περισσότερες από μία αναφορές από γιατρούς ασθενών που παραδέχτηκαν ότι μολύνθηκαν επίτηδες. [Το κάνουν αυτό] για να αναπτύξουν αντισώματα και να λάβουν το πράσινο πάσο χωρίς εμβολιασμό», σημειώνει και προσθέτει: «Υπάρχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες και ακόμη και οι νέοι μπορούν να καταλήξουν στο νοσοκομείο». Σύμφωνα με τον Δρ Φραντζόνι, στις εν λόγω εκδηλώσεις, τουλάχιστον ένας από τους παρευρισκόμενους έχει μολυνθεί από τον ιό, με τους άλλους να έρχονται σκόπιμα σε στενή επαφή μαζί του αγκαλιάζοντας, φιλώντας και μοιράζοντας ποτά. Σε ένα κλειστό δωμάτιο, από πέντε έως δέκα άτομα μπορούν «εύκολα» να μολυνθούν μέσα σε μια νύχτα, εξηγεί.

Η Εισαγγελία στο Μπολτσάνο φέρεται να έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αποκαλούμενα «κορωνοπάρτι». Η πρακτική θεωρείται επίσης ευρέως διαδεδομένη στην Αυστρία και τη Γερμανία, με ορισμένους αντιεμβολιαστές γονείς να εμπλέκουν και τα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι, η πόλη Bolzano είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία. Την ίδια ώρα, η Αυστρία είναι από τη Δευτέρα η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη που επαναφέρει το μέτρο του καθολικού lockdown για την αναχαίτιση του 4ου κύματος και προχωρά από τον Φεβρουάριο στην υποχρεωτικοποιήση του εμβολιασμού. Η Γερμανία και η Ολλανδία θα μπορούσε να είναι οι επόμενες χώρες στην γηραιά ήπειρο που θα έρθουν αντιμέτωπες με σκληρότερους περιορισμούς, με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν να προβλέπει ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα «εμβολιαστεί, θα θεραπευτεί ή θα πεθάνει» μέχρι το τέλος του χειμώνα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ