Δικηγόρος – αρνητής πανδημίας: Παραπέμπεται στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών


Η παραπομπή του δικηγόρου – αρνητή πανδημίας στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Εξηγήσεις ενώπιον του πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας θα δώσει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη απο την εισαγγελία Πρωτοδικών για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του, ενώ εάν κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί απο επιπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Ο δικηγόρος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορονοϊού αλλά και του εμβολίου ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο. Μετά από υλικό που έφτασε στην Εισαγγελία από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας, είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες και η σύλληψη του δικηγόρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης.

Πλέον, ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί ο κ. Αντωνιάδης από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας, που απορρέει από την επαγγελματική του ιδιότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ