Αιθέριο έλαιο μέντας μαλλιά: Μπορεί να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση;

Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι ο πιο κοινός τύπος ελαίου μέντας που διατίθεται στην αγορά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους υγείας, ομορφιάς και καθαρισμού. Η μέντα περιέχει μια ένωση που ονομάζεται μενθόλη. Η μενθόλη είναι υπεύθυνη για πολλά από τα οφέλη των ελαίων μέντας. Η μενθόλη δίνει επίσης στη μέντα τη γεύση, τη μυρωδιά και την αίσθηση δροσιάς.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε λάδι μέντας στα μαλλιά;

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν έλαιο μέντας για την περιποίηση των μαλλιών τους. Το άρωμά του είναι ευχάριστο και βρίσκεται ευρέως σε σαμπουάν, κρέμες δέρματος και άλλα προϊόντα. Ενώ το έλαιο μέντας μπορεί να είναι γνωστό για ορισμένα οφέλη φροντίδας του δέρματος, είναι επίσης καλό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Μπορεί να βοηθήσει με την ξηρότητα, τον κνησμό ή άλλα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής.

Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι:

  • αντιμικροβιακό
  • εντομοαπωθητικό
  • αναλγητικό και αναισθητικό
  • αγγειοδιασταλτικό (και αγγειοσυσταλτικό)
  • αντιφλεγμονώδες

 

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για την τριχόπτωση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η μενθόλη είναι αγγειοδιασταλτική και τα αγγειοδιασταλτικά βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Σε πολλές περιπτώσεις, η τριχόπτωση εμφανίζεται λόγω της μειωμένης ροής αίματος στους θύλακες των τριχών. Η αύξηση της κυκλοφορίας με ένα αγγειοδιασταλτικό όπως η μέντα θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει την ανάπτυξη των μαλλιών και να αποτρέψει περαιτέρω απώλεια.

Τι λένε οι μελέτες για τη χρήση του ελαίου μέντας για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε ορισμένα μέρη του κόσμου για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Ωστόσο, η χρήση της μέντας για την αναζωογόνηση της τριχοφυΐας είναι γενικά πρόσφατη και δεν έχει μελετηθεί σε βάθος. Μόνο τις τελευταίες δεκαετίες τα αιθέρια έλαια μέντας ήταν ευρέως διαθέσιμα στο κοινό. Μια μελέτη του 2014 σε ποντίκια έδειξε ότι τα αιθέρια έλαια μέντας θα μπορούσαν να είναι πολλά υποσχόμενα για την ανάπτυξη της τρίχας. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το τρίχωμά τους μεγάλωνε πιο γρήγορα και πιο πυκνά και η ροή του αίματος στους υποσιτισμένους θύλακες αυξήθηκε. Η μελέτη ανοίγει μια πόρτα για τη διερεύνηση των πλεονεκτημάτων του αιθέριου ελαίου μέντας στους ανθρώπους. Ωστόσο, άλλες μελέτες έδειξαν ότι η μενθόλη στο αιθέριο έλαιο μέντας προάγει την αγγειοσύσπαση και όχι την αγγειοδιαστολή. Αλλά αυτή η αγγειοσυστολή φαίνεται να συμβαίνει μόνο όταν το δέρμα ή η περιοχή των μυών όπου εφαρμόζεται το λάδι έχει φλεγμονή. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την καλύτερη κατανόηση των επιδράσεων του ελαίου μέντας στην ανάπτυξη των μαλλιών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here