Κορωνοϊός νέα μέτρα ανεμβολίαστος: Οι δέκα δύσκολες μέρες που θα κρίνουν το lockdown στους ανεμβολίαστους


Κορωνοϊός νέα μέτρα ανεμβολίαστος: Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η πανδημία, επιβεβαιώνοντας πως ακόμα δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Οι σκληροί δείκτες (εισαγωγές, διασωληνωμένοι, θάνατοι) βρίσκονται στο κόκκινο, ενώ στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι δραματική με τις ΜΕΘ να είναι είδος προς εξαφάνιση. Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η θωράκιση του συστήματος υγείας, προκειμένου να αντέξει και αυτή την έξαρση της νόσου. Παράλληλα, αναμένουν τα αποτελέσματα των μέτρων που βρίσκονται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα και τα οποία θα φανούν μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες. Στο Μαξίμου γνώριζαν πως το επόμενο διάστημα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επιδεινωθούν, οι λοιμωξιολόγοι είχαν προβλέψει την έξαρση του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για 10.000 κρούσματα και 100 νεκρούς την ημέρα. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκαν νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους, προκειμένου να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Δεν εξετάζονται νέα μέτρα

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει καμία σκέψη για επιπρόσθετα μέτρα. Μάλιστα οι ίδιες πηγές, δικαιολογώντας αυτή την άποψη, σημείωναν πως οι νέοι περιορισμοί εφαρμόζονται μόλις 48 ώρες, ένα διάστημα πολύ σύντομο από το οποίο δεν μπορεί κανείς να εξάγει οποιοδήποτε συμπέρασμα. Παράλληλα, ξεκόβουν κάθε συζήτηση περί γενικού lockdown και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. “Τα πολλά λόγια ή, εν πάση περιπτώσει, μετά από κάθε μέτρο να αναζητούμε το επόμενο, δεν είναι ίσως ό,τι πιο ουσιαστικό και χρήσιμο σ’ αυτή την φάση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η μέχρι τώρα στρατηγική που ακολουθεί το Μαξίμου στην αντιμετώπιση του εμβολιασμού έχει αποφέρει αποτελέσματα στον εμβολιασμό καθώς τον τελευταίο μήνα προγραμματίστηκαν περίπου 500.000 ραντεβού για πρώτη δόση, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δικαιούχους της τρίτης δόσης είτε την έχουν ήδη λάβει είτε έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους. Την Τρίτη έγιναν 17.873 εμβολιασμοί για την πρώτη δόση και 57.057 για την αναμνηστική δόση.

Οι παράγοντες που θα κρίνουν το lockdown στους ανεμβολίαστους

Στην περίπτωση που τα μέτρα καταφέρουν να φρενάρουν την πανδημία τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να επιβληθεί αυστηρή καραντίνα στους ανεμβολίαστους. Πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μόνο αν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο και αφού πρώτα η κυβέρνηση δει τα αποτελέσματα των περιορισμών που ήδη εφαρμόζονται. Ωστόσο, την δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει μακρινό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα, στο Μαξίμου σημειώνουν πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ. “Ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα, όπως έχουν ανακοινωθεί. Βρισκόμαστε στη φάση εφαρμογής αυτών των μέτρων”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδοντας ουσιαστικά τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι θα απαιτείται rapid τεστ για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ