Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών


Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο 25 Νοεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), προκειμένου να συζητηθεί η αξιολόγηση μιας αίτησης για την επέκταση της χρήσης του Comirnaty, ενός εμβολίου για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, ώστε να περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των γνωμοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση. Η γνωμοδότηση αναμένεται να είναι θετική.

Ποιες χώρες ήδη ξεκίνησαν εμβολιασμούς σε παιδιά 5-11 ετών;

Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών από την Covid-19. Ήδη αρκετές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς παιδιών από 5 ετών και τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά. Ανάμεσά τους:

  • Ισραήλ
  • ΗΠΑ (τέλος Οκτωβρίου άρχισε ο εμβολιασμός παιδιών 5 ετών και άνω)
  • Καναδάς
  • Κίνα (εμβολιασμοί γίνονται από τον Ιούνιο σε παιδιά άνω των 3 ετών)
  • Χιλή (ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 6 ετών)

Τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο, δείχνοντας ότι παρήγαγε ισχυρές αποκρίσεις αντισωμάτων στον ιό. Σε περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες χορηγήθηκαν δόσεις το ένα τρίτο της ισχύος του τυπικού εμβολίου δύο βολών που χορηγήθηκε σε ενήλικες. Τα αποτελέσματα της δοκιμής έδειξαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε παρόμοια επίπεδα αντισωμάτων σε άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών που έλαβαν πλήρη δόση για ενήλικες, με παρόμοιες παρενέργειες. Ο FDA είπε ότι το εμβόλιο βρέθηκε ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ