Περιποίηση ποδιών: Πώς να ξεφορτωθείτε τις ενοχλητικές σκασμένες φτέρνες;

Τώρα που το καλοκαίρι τελείωσε για τα καλά, οι σκασμένες φτέρνες εξακολουθούν να είναι πρόβλημα για όλες μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό, καθώς οι σκασμένες φτέρνες και το άνοιγμα του δέρματος, μπορεί να οδηγήσει σε πληγές, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για μόλυνση από βακτήρια, μύκητες και ιούς. Τι προκαλεί όμως το σκάσιμο στις φτέρνες; Οι λόγοι για τις σκασμένες φτέρνες είναι αρχικά, η αφυδάτωση και η μη ισορροπημένη διατροφή, η οποία επηρεάζει την επιδερμίδα και αυτό φυσικά φαίνεται και στις φτέρνες μας, οι οποίες γίνονται σκληρές και αποκτούν ρωγμές.

Επίσης, πολλά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και ο θυροειδής, έχουν σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει επιπλέον ξηρότητα στις φτέρνες μας. Ακόμα, το βάρος και το έντονο περπάτημα, μπορεί να οδηγήσουν στις γνωστές ρωγμές, αφού όλο το βάρος πέφτει στα πόδια. Τέλος, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, είναι τα παπούτσια. Ένα ακατάλληλο παπούτσι, μπορεί να δημιουργήσει σκασμένες φτέρνες. Ακατάλληλα μπορεί να θεωρηθούν η σαγιονάρα, τα σανδάλια, τα πέδιλα και γενικώς οποιοδήποτε μη ανατομικό παπούτσι. Μπορούμε όμως να διορθώσουμε το πρόβλημα και αν ναι πώς; Για καλή μας τύχη, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επανέλθουν οι φτέρνες μας, στην καλή πρότερη κατάστασή τους.

Μερικοί από αυτούς τους είναι οι παρακάτω:

  • Ενυδατική κρέμα: Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη διόρθωση των ρωγμών, είναι να εφαρμόζουμε κάθε βράδυ μία καλή ενυδατική κρέμα, ύστερα να φοράμε βαμβακερές κάλτσες στα πόδια μας
    και να πέφτουμε για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο, η ενυδατική θα παραμείνει στην πάσχουσα περιοχή αρκετή ώρα, χωρίς να εξαλειφθεί, για παράδειγμα, από τα σεντόνια.
  • Φροντίδα μετά το μπάνιο: Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε πάντα τις φτέρνες μας μετά το μπάνιο, χρησιμοποιώντας μία ράσπα. Προσοχή όμως, να μην το παρακάνετε ,γιατί μπορεί να
    τραυματίσετε τη φτέρνα σας και μετά να νιώθετε έντονο πόνο. Οι ρωγμές και τα σκασίματα στις φτέρνες σας, θα φύγουν σιγά-σιγά και με καθημερινή περιποίηση. Όχι με μία μόνο εφαρμογή.
  • Απολέπιση: Αφού απαλλαγείτε από το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος, είναι σημαντικό να κάνετε συχνά απολέπιση στο σημείο, καθώς έτσι εμποδίζετε και την επανεμφάνιση των ρωγμών
    αλλά και την ξηρότητα του δέρματος στη γύρω περιοχή. Σε συνδυασμό βέβαια, με μία καλή ενυδατική, όπως είπαμε και παραπάνω, θα σταματήσετε να αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όπως καταλαβαίνετε οι φτέρνες, δεν διαφέρουν σε τίποτα από το υπόλοιπο σώμα μας. Θέλουν και αυτές, όπως και τα υπόλοιπα σημεία του σώματός μας, την κατάλληλη φροντίδα, ώστε να παραμείνουν υγιείς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here